Ειδήσεις

Η ακολουθία του Εσπερινού επί τη ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Νικολάου


Η ακολουθία του Εσπερινού για τον μέγα αρχιποιμένα και ιεράρχη, τον προέδρο των Μυρέων Νικόλαο τελέσθηκε κατά τόπους στην Ιερά μας Μητρόπολη αναγγέλλοντας την έναρξη της εορτής αυτού του θεοφιλούς και λαοφιλούς Αγίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, επί τη ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Νικολάου αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης.

Κατά την Ακολουθία κόσμησαν τα αναλόγια ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λαμίας κ. Σεραφείμ Κυρίτση με τη συνοδεία του και ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καρδίτσης με μαθητές αυτής.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, προέστη της ακολουθίας του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τ.Κ. Μαυρομματίου.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Σιακάρας, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, προέστη της ακολουθίας του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου πόλεως Φαρσάλων.

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, προέστη της ακολουθίας του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τ.Κ. Ματαράγκας.

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Δημοτικού Κινηματοθέατρου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο ΑΣΚ: Με όλη την προσοχή στο Λαύριο