Ειδήσεις

Η άλλη ρΟΤΑ για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο


Δεν πρόκειται για ένα απλό νομοσχέδιο.  Αποτελεί την επιτομή ενός ολόκληρου προγράμματος αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων της αστικής πολιτικής, μια ιστορική πρόκληση σταθεροποίησης, κερδοφορίας και ενισχυμένης ανταγωνιστικότητας των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο «έκτρωμα» όπως σωστά αναφέρουν  οι ανακοινώσεις  της ΠΟΕ – ΟΤΑ  και της ΑΔΕΔΥ αντίστοιχα. Ενώ λοιπόν όλες οι παρατάξεις, πλην ΔΑΚΕ για ευνόητους λόγους, συμφωνούν στην αναγκαιότητα μπλοκαρίσματος και ξεσηκωμού, ώστε να μην ψηφιστεί ο νόμος επί της ουσίας ¨στρίβουν  δια του αρραβώνος¨.

Πως αλλιώς μπορεί να θεωρηθεί η τοποθέτηση όλων  των συνδικαλιστικών παρατάξεων στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ- ΟΤΑ (19/5) οι οποίες μετά την ενημέρωση  από εργατολόγο για το νομοσχέδιο  που σημείωσε ότι «για το δημόσιο θα μπορούσε να είναι και χειρότερα» ;;;; δεν πρότειναν τίποτα περιμένοντας τις αποφάσεις του Γεν. Συμβ. της ΑΔΕΔΥ που θα γινόταν την ίδια μέρα;.

            Όμως οι ίδιες παρατάξεις, με τους ίδιους σχεδόν, ανθρώπους στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ ΔΗΣΥΠ (ΚΙΝΑΛ), ΔΑΣ-ΠΑΜΕ, ΕΑΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ψήφισαν απεργία για την Πέμπτη 3 Ιουνίου αλλά «υπό όρους»…..τη σύμφωνη γνώμη του ιδιωτικού τομέα αλλά  και  το πότε   και το  αν θα καταθέσει  το νόμο η κυβέρνηση στη Βουλή !!!!!!!!!

Ως  άλλη ρΟ.Τ.Α. από την αρχή της πανδημίας και των απαγορεύσεων τονίζαμε ότι οι αγώνες των εργαζομένων δεν μπορεί και δεν πρέπει να μπουν στο γύψο. Συμμετείχαμε και καλούσαμε σε όλους τους σταθμούς λαϊκής και εργατικής έκφρασης με μαζικούς όρους.

Σήμερα  αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα. Ειδικά τώρα  είναι ζωτική ανάγκη για  μαζική, πανεργατική και κλιμακούμενη αποφασιστική μάχη ενάντια στο «Νόμο Χατζηδάκη-Μητσοτάκη». Είναι αγώνας ενάντια στη γενίκευση της ελαστικής και μαύρης εργασίας, την τηλεργασία, τη λεηλασία των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τους μισθούς πείνας, την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, τον κρατικό έλεγχο των συνδικάτων.  Είναι αγώνας  για μαζικούς μόνιμους διορισμούς  με βάση τις ανάγκες, για τα εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Τώρα είναι η στιγμή για να διεκδικήσουμε για όλο τον λαό, αύξηση των μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

 Καλούμε όλους και όλες,  να προχωρήσουν άμεσα   σε δράσεις με αιχμή τα αιτήματα για να μη ψηφιστεί το νομοσχέδιο Χατζηδάκη έκτρωμα, για την πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμών και για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Να προχωρήσουμε σε ανυποχώρητο πολύμορφο αγώνα με κυρίαρχο ρόλο την Γενική Συνέλευση που θα καθορίζει τη κλιμάκωση του αγώνα με ενημερώσεις της κοινωνίας, συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, αποκλεισμούς υπηρεσιών και διευθύνσεων, απεργίες, κ.ά. Οι ανατροπές δεν γίνονται στα κοινοβούλια με ονομαστικές ψηφοφορίες και προτάσεις νόμου από σωματεία.

Συμμετέχουμε στην ανεξάρτητη ταξική απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης 3/6/2021 στην κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας και ώρα 10:30π.μ. (Alfa τράπεζα) μαζί με άλλα σχήματα του δημοσίου και συλλογικότητες.

 

Προηγούμενο άρθρο Τιμώμενη Περιφέρεια η Θεσσαλία στην έκθεση Virtual Greek Panorama
Επόμενο άρθρο Έργα οδικής ασφάλειας στο δρόμο Καστανιά-Μούχα