Ειδήσεις

Η ανθρωπιστική βοήθεια του Δήμου Μουζακίου στάλθηκε στους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας


Με απόφαση του Δημάρχου κ. Θεοφάνη Στάθη, ο Δήμος Μουζακίου ανέλαβε πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης, (τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα, ρουχισμός κ.α.), για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Ακολούθησε δημόσιο κάλεσμα της Δημοτικής αρχής προς όλους τους δημότες, να συμβάλλουν στη στήριξη των συνανθρώπων μας που υπέστησαν ολική καταστροφή των περιουσιών τους και θρηνούν οδυνηρές απώλειες μελών των οικογενειών τους, στενών συγγενών, φίλων, συμπολιτών τους, από πρωτοφανές ξέσπασμα του εγκέλαδου.

Η ανταπόκριση ήταν συγκινητική, απόδειξη της ιδιαίτερης ευαισθησίας των κατοίκων του Δήμου μας απέναντι στους δοκιμαζόμενους λαούς. Έτσι, συγκεντρώθηκε σημαντική ποσότητα ειδών για τις ανάγκες των σεισμοπαθών στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μουζακίου, τα οποία σήμερα το πρωί στάλθηκαν σε συσκευασίες ασφαλείας στις εστίες της μεγάλης καταστροφής παρουσία του Δημάρχου κ. Θεοφάνη Στάθη και του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Φούντα.

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος σε σχετική δήλωσή του επισήμανε: «Ο ανθρώπινος πόνος και η δυστυχία δεν έχουν σύνορα. Γι’ αυτό και η δημοτική διοίκησή μας αποφάσισε να συγκεντρώσει και να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας που τις τελευταίες ημέρες βιώνουν έναν ανείπωτο εφιάλτη. Ολόκληρη η ανθρωπότητα έχει σοκαριστεί από τον αδόκητο χαμό χιλιάδων συνανθρώπων μας στα συντρίμμια του εγκέλαδου. Πραγματικά δεν χωρά ο ανθρώπινος νους αυτή την καταστροφή. Ας ελπίσουμε ότι θα τελειώσει το γρηγορότερο ο τρομερός εφιάλτης. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους Τούρκους και Σύριους σεισμοπαθείς. Ενώ, ευχαριστώ απ’ την καρδιά μου όλες και όλους τους δημότες μας για τις γενναιόδωρες προσφορές τους».

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο διοικητικού προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Νέα αρδευτικά έργα ύψους 28,1 εκ. ευρώ στη Θεσσαλία