Ειδήσεις

Η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του αδελφοθέου


Το Δείπνο της Ευχαριστίας της Μεγάλης Πέμπτης είναι ο πυρήνας όλων των ιεροτελεστιών της Εκκλησίας μας. Η τέλεσή του είναι αδιάκοπη και συνεχής από την σύστασή του μέχρι σήμερα. Μέσα σ’ αυτό ανανεώνεται το μυστήριο της σαρκώσεως του Ιησού Χριστού, από τη Βηθλεέμ μέχρι το όρος των Ελαιών, από τη Γέννηση μέχρι την Ανάληψη.

Η Ιερά Μητρόπολή μας μέσα στο ανύσταχτο ποιμαντικό της ενδιαφέρον για την λειτουργική διαπαιδαγώγηση των χριστιανών προγραμμάτισε και τελέσθηκε η αρχαιότερη και κατανυκτικότερη Θεία Λειτουργία, γνωστή με το όνομα του Αγίου Ιακώβου του αδελφού του Κυρίου, την ημέρα της μνήμης του Αγίου Ιακώβου του αδελφοθέου.

Έτσι λοιπόν το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος μαζί με ιερείς μας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία της «κατ’ ανατολάς» αγιωτάτης Ορθοδόξου Εκκλησίας, εκτός του ιερού Βήματος, εις τη Σολέα κατέναντι του λαού, προηγήθηκε η ακολουθία του Όρθρου.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίττης μας ευχήθηκε στον άγοντα τα ονομαστήριά του Πανοσιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιάκωβο Σιακάρα, Προϊστάμενο του ως άνω Ιερού Ναού.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών τιμά την Εθνική Επέτειο
Επόμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπ. Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας