Ειδήσεις

Η Bettina έφερε χιόνια στην Αργιθέα και τσουχτερό κρύο σε όλο το Νομό


Χιονοπτώσεις στους αυχένες Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου στην Αργιθέα έφερε η κακοκαιρία με την ονομασία Bettina.

Καθ ΄ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι άνεμοι ήταν πολύ έντονοι σε όλο το Νομό και ιδίως το Σάββατο ενώ το κρύο παραμένει παντού τσουχτερό.

Πολλές οι κοπές δέντρων

Είναι γεγονός ότι πάνω από 280 κοπές δέντρων πραγματοποίησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από το Σάββατο 25 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 17:30.

Οι πτώσεις δέντρων προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Bettina που χτυπά τη χώρα τις τελευταίες δύο μέρες.

Συγκεκριμένα, λόγω εκδήλωσης θυελλωδών ανέμων συνοδεία ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων αλλά και χιονοπτώσεων σε περιοχές της χώρας το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 437 κλήσεις, εκ των οποίων 282 για κοπές δέντρων και αρκετές για παροχές βοηθείας, όπως και για απαντλήσεις υδάτων.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 10 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 6 κοπές δέντρων

 

Έρχονται μεγάλα ύψη βροχής και θυελλώδεις άνεμοι 

Στο μεταξύ, νέο κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται προ των πυλών, μετά τη Bettina.

Την Τρίτη, θα ενταθούν και θα επεκταθούν και την Τετάρτη σταδιακά θα περιοριστούν. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «εξπρές» θα είναι οι νοτιάδες, οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, η αφρικανική σκόνη και οι δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, «η εμμονή των νοτιάδων, οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες , η αφρικάνική σκόνη και οι δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες το διήμερο Τρίτη – Τετάρτη συνθέτουν το καιρικό προφίλ αυτής της εβδομάδας».

Και προσθέτει στην ανάρτησή του: «Συγκεκριμένα από σήμερα το βράδυ και από τα δυτικά περιμένουμε νέα κακοκαιρία η οποία αυτή τη φορά δεν θα φέρει κρύα και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα αλλά μεγάλα ύψη βροχής και θυελλώδεις νοτιάδες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι η Δυτική Ελλάδα, η Δυτική Κρήτη, οι Κυκλάδες και η Ανατολική νησιωτική χώρα. Επίσης θα επηρεαστούν και οι ευπαθείς νομοί Καρδίτσας και Τρικάλων.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη 3 ημεδαπών για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας
Επόμενο άρθρο Ο βουλευτής Γιώργος Κωτσός για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών