Ειδήσεις

Η δεσποτικοθεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η επέτειος της Εθνικής Επετείου


Την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024, εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης. Στο τέλος του Όρθρου, Χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Δημήτριο Κουτίνη του Δημητρίου και του ευχήθηκε καλή διακονία. Έπειτα ακολούθησε Πανηγυρική Δοξολογία για την εθνική επέτειο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου παραβρέθηκαν οι αρχές του τόπου και πλήθος κόσμου.
Μετά το τέλος της δοξολογίας η Εκπαιδευτικός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας κ. Κρυστάλλω Ευαγγελογιάννη, εκφώνησε μέσα στον Ιερό Ναό τον πανηγυρικό της ημέρας αναφερόμενη στα γεγονότα και τους ήρωες της επετείου και τα διαχρονικά μηνύματά της.

Ακολούθησε η τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης στον προ του Ηρώου πεσόντων χώρο, όπου στη συνέχεια κατέθεσαν στεφάνι η Γενική Γραμματέας Συντονισμού κ. Εύη Δραμαλιώτη ως Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Τέλιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Καρδίτσας Ταξίαρχος Στ. Μπιλιάλης, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Σ/χης ΠΖ Γρ. Ταραμονλής, ο Διοικητής των Π.Υ. Καρδίτσας Πύραρχος Στ. Φούκας, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Καρδίτσας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Υποστράτηγος ε.α. Ερμ. Παπαστεφανής, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καρδίτσας κ. Ιωαν. Ντενησιώτης, το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Καρδίτσας κ. Γεωργ. Σκρέτας, η Πρόεδρος του Παραρτήματος Καρδίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα. Κατερίνα Νταλντάνη, η Διοικητικός του Νοσοκομείου Καρδίτσας κα. Μ. Κουτσιούμπα, εκπρόσωποι των τοπικών οργανώσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., της Ελληνικής Λύσης και του Συλλόγου Τριτέκνων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγή και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου. Έπειτα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας παρέστη στην καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της πόλεώς μας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Όλοι στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας