Ειδήσεις

Η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας στηρίζει το Ισραήλ και την κατοχή της Παλαιστίνης;


Στην προτελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας (25-05-2021) η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε τα παρακάτω σχέδιο ψηφίσματος για τα εγκλήματα των κατοχικών δυνάμεων στην Παλαιστίνη:

«73 χρόνια από την Καταστροφή, την Νάκμπα, της 15ης Μάη του 1948, όταν μετά την επίθεση του Ισραήλ, καταστράφηκαν ολοσχερώς 415 Παλαιστινιακά χωριά, σκοτώθηκαν πάνω από 10.000 Παλαιστίνιοι και δεκάδες χιλιάδες τραυματίστηκαν, ενώ 760.000 Παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν δια της βίας από την πατρίδα τους για να καταλήξουν πρόσφυγες στις γύρω περιοχές, ο λαός της Παλαιστίνης βιώνει μια νέα καταστροφή

Οι κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ, με την στήριξη και ανοχή των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και κυβερνήσεων, όπως της Ελλάδας, κλιμακώνουν την επιθετικότητά τους, τις εξώσεις Παλαιστινίων και τους εποικισμούς Παλαιστινιακών εδαφών, την βία, τους βομβαρδισμούς,  τις δολοφονίες ακόμη και μικρών παιδιών, ενώ απειλούν με νέα εισβολή εναντίον της Γάζας και νέο αιματοκύλισμα.

Η αναγνώριση του αμερικανόπνευστου δήθεν «δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», είναι αποδοχή της παράνομης κατοχής της Παλαιστίνης και της βίας του κατακτητή εναντίον ενός λαού που αγωνίζεται για την ελευθερία του.

Έχοντας φρικτή πείρα από την Γερμανική κατοχή της χώρας μας και την κατοχή της μισής Κύπρου από την Τουρκία, δεν επιτρέπεται να μένουμε σιωπηλοί για τη μαζικές δολοφονίες και την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

Εκφράζοντας τον φιλειρηνικό λαό της περιοχής μας, το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας:

  • Καταγγέλλει την κατοχή της Παλαιστίνης και το συνεχιζόμενο έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού και ζητά την παύση κάθε συνεργασίας και στήριξης των Ελληνικών κυβερνήσεων προς το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.
  • Ζητά από την Ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης της Βουλής του Δεκέμβρη του 2015 για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.
  • Ζητά να σταματήσει κάθε επιθετική ενέργεια του Ισραήλ εναντίον του λαού της Παλαιστίνης.
  • Στηρίζει την δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Βασίλης Κρανιάς, Έκτορας Γάζος, Πόπη Μπούτα»

Ο Δήμαρχος και οι συνεργαζόμενοι με την παράταξή του δεν βρήκαν αρεστό το ‘’ύφος και τη διατύπωση κάποιων εκφράσεων’’ του σχεδίου ψηφίσματος και παρέπεμψαν το θέμα σε επιτροπή για να το επεξεργαστεί.

Μετά από μερικές μέρες εστάλη στους επικεφαλής μια πρόταση της Δημοτικής Αρχής, που κυριολεκτικά ταύτιζε τον Παλαιστινιακό λαό με τους δυνάστες του Ισραηλινούς, η οποία δεν έγινε δεκτή, γιατί ουσιαστικά επιχειρούσε να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης που συνεργάζεται με το Ισραήλ και συνεργεί στις δολοφονικές αποστολές του στην περιοχή. Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής παραβλέπει και συγκαλύπτει την πραγματικότητα, ότι η Παλαιστίνη είναι υπό την στυγνή κατοχή του Ισραήλ, ότι ο Παλαιστινιακός λαός αγωνίζεται για να διώξει τους τυράννους του, ότι το κράτος του Ισραήλ με την κάλυψη, και όχι μόνο, των ΗΠΑ, ΕΕ κλπ ιμπεριαλιστών γκρεμίζει τα σπίτια των Παλαιστινίων για να τους διώξει από τη γη τους, εποικίζει  τις περιοχές που ‘’εκκαθαρίζει’’, δολοφονεί εν ψυχρώ ακόμα και μικρά παιδιά,.

Το θέμα ξανασυζητήθηκε μετά από ένα μήνα, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22-6-2021, όπου ο δήμαρχος ομολόγησε ότι δεν είχε δει καλά την πρότασή τους που «αφήνει υπόνοιες ότι μπαίνουν στο ίδιο σακί οι σφαγιασθέντες με τους κατακτητές» όπως είπε και ότι θα την διορθώσουν…Μάλιστα είπε ότι η το σχέδιο της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει κάποιες χαρακτηριστικές εκφράσεις μόνο και μόνο για να μην μπορεί να υπάρξει ομοφωνία στο ψήφισμα!!! Θαυμάστε λογική και δικαιολογίες….

Ποια έκφραση άραγε ενόχλησε τόσο πολύ τη νεοδημοκρατική, και όχι μόνο, συνεταιριστική πλειοψηφία που διοικεί το δήμο Καρδίτσας; Ότι το Ισραήλ είναι ‘’κράτος δολοφόνος’’; Ότι ο στρατός του είναι στρατός κατοχής; Ότι η Ελληνική κυβέρνηση, οι ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ στηρίζουν το Ισραήλ στην δολοφονική πολιτική του στην ευρύτερη περιοχή; Τι δεν είναι αλήθεια από όσα γράφονται στο σχέδιο ψηφίσματος που καταθέσαμε; Πιστεύουμε ότι κάθε καλόπιστος Καρδιτσιώτης, έχοντας πικρή πείρα και ιστορική γνώση από στρατούς κατοχής και επεμβάσεις, μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Με το σχέδιο ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης συμφώνησαν οι κ.κ. Σβάρνας, Γκαβογιάννης και Ξυλομένος.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στους Σοφάδες
Επόμενο άρθρο Πανηγυρικά ξεκίνησε στο Μουζάκι το Συνέδριο με θέμα Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης και η εποχή του