Ειδήσεις

Η εμπειρία του πρώτου Καρδιτσιώτη που έλαβε μονοκλωνικά αντισώματα


Ελπίδα στις ευπαθείς ομάδες ανθρώπων που νοσούν από κορωνοϊό φέρνουν τα μονοκλωνικά αντισώματα, τα οποία άρχισαν να χορηγούνται εδώ και λίγες μέρες σε νοσοκομεία της χώρας.

Ο πρώτος ασθενής που έλαβε τη θεραπεία στη Λάρισα πλέον αναρρώνει στο σπίτι του και μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star  για την εμπειρία του.

Ο κύριος Βασίλης από την Καρδίτσα λέει πως νιώθει μια χαρά μετά την θεραπεία του με μονοκλωνικά αντισώματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

«Κάναμε δύο ώρες, με ορό, και αυτό ήταν όλο. Έκατσα κάποια ώρα εκεί μετά. Τίποτα μια χαρά. Δεν είναι τίποτα, να πάνε να το πάρουν όλοι, εμένα δε με πείραξε καθόλου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 68χρονος στο Star.

Ο γαμπρός του, που ήταν από την πρώτη μέρα δίπλα του, όταν έμαθε ότι ο κύριος Βασίλης ήταν θετικός στον κορωνοϊό, προχώρησε μαζί με τη γιατρό του, σε όλες τις ενέργειες που χρειάζονταν για να του χορηγηθούν τα μονοκλωνικά αντισώματα.

«Την Τρίτη μέρα νόσησης του χορηγήθηκε η θεραπεία. Με το που έκανε την αίτηση η ανοσολόγος εγκρίθηκε άμεσα. Τον πήγαμε με ασθενοφόρο στη Λάρισα, ήταν ο πρώτος που το έκανε και δεν αισθάνθηκε τίποτα» δηλώνει ο γαμπρός του 68χρονου.

Όπως γράφει το star.gr ο κύριος Βασίλης πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια και υποβάλλεται συχνά σε αιμοκάθαρση. Δεν είχε εμβολιαστεί, καθώς δεν του το επέτρεψαν τα προβλήματα υγείας του.

Το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας έχει παραλάβει ήδη 100 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων. Μετά τους δύο πρώτους ασθενείς που τα έλαβαν το Σαββατοκύριακο και είναι καλά στην υγεία τους, άλλοι δύο άνθρωποι περιμένουν έγκριση από την αρμόδια επιτροπή για τη θεραπεία.

ΠΗΓΗ: star.gr

Προηγούμενο άρθρο Την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου οι εκλογές ΕΛΜΕΚ
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού