Ειδήσεις

Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας για την έναρξη του Α2 πεδίου της ατομικής αξιολόγησης


Την Πέμπτη 18/1, ημέρα πανεκπαιδευτικών κινητοποιήσεων ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, επέλεξε η κυβέρνηση μέσω τηλεδιάσκεψης με τα στελέχη της διοίκησης να ανακοινώσει την εμπλοκή των διευθυντών  στην ατομική αξιολόγηση, ξεκινώντας την Α2 φάση. Δηλαδή θα πρέπει να μπουν στην τάξη και να παρακολουθήσουν το μάθημα που κάνουν οι συνάδελφοι/ισσες!

          Μάλιστα στην τηλεδιάσκεψη τέθηκε από το ΥΠΑΙΘ η προτροπή προς τους διευθυντές να χρησιμοποιούν “όλο το εύρος της περιγραφικής κλίμακας κατά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών”. “Η αξιολόγηση δεν είναι μια διαδικασία επιβεβαίωσης αξιολογούμενου και αξιολογητή και δεν πρέπει να εξαντλείται η επιείκεια”, τόνισαν τα στελέχη του ΥΠΑΙΘ στους Διευθυντές σχολείων σε μια προσπάθεια να μειωθεί το φαινόμενο “η βροχή των άριστα” που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης από τους Συμβούλους Εκπαίδευσης.

          Είμαστε μπροστά σε μια επιτάχυνση των αξιολογικών διαδικασιών που θα πιέσει ακόμη περισσότερο τους νεοδιόριστους (“δόκιμους”) συναδέλφους, ξεκινώντας παράλληλα και στους παλιότερους μόνιμους συναδέλφους.

          Όπως γράφτηκε και στην απόφαση της ΓΣ της ΕΛΜΕ τον περασμένο Φεβρουάριο: “Πρέπει να είναι σαφές ότι με την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης δεν βάλλονται οι νεοδιόριστοι, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΛΟΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ, Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ! Η εφαρμογή της αξιολόγησης ξεκινά από αυτό το τμήμα εκπαιδευτικών, επειδή μπορεί να εκβιαστεί πιο ανοιχτά! Αν για τους νεοδιόριστους από την αξιολόγησή τους εξαρτάται η μονιμοποίησή τους, μπορούμε να φανταστούμε ότι αντίστοιχη σύνδεση της αξιολόγησης με τις εργασιακές σχέσεις θα υπάρχει και για τους μόνιμους και με τις αντίστοιχες ποινές. Άρα τον αγώνα ούτε μπορεί ούτε πρέπει να τον δώσει το κομμάτι των νεοδιόριστων μόνο του, αλλά ΟΛΟΣ ο ΚΛΑΔΟΣ!”

          Συνεχίζουμε την υλοποίηση των συλλογικών αποφάσεων του κλάδου για το μπλοκάρισμα της εφαρμογής της ατομικής αξιολόγησης και της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Υπερασπιζόμαστε τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

          Διευκρινίζουμε ότι η υπογραφή της ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ καλύπτει απολύτως όλους τους/τις συναδέλφους/ες νεοδιόριστους και παλιότερους αλλά και τους διευθυντές ώστε να μην έχουν καμία εμπλοκή στην αξιολόγηση.

          Επίσης ισχύουν οι στάσεις εργασίας που επαναλαμβάνουμε δεν αφορούν μόνο τους νεοδιόριστους, αλλά όλα τα μέλη του σωματείου μας, που παρεμβαίνουν οργανωμένα, με τη μαζική τους παρουσία, για την συλλογική αποτροπή της όποιας απόπειρας αξιολόγησης.

          Οι τελευταίες εξελίξεις κάνουν επιτακτική την ανάγκη να συγκροτηθεί  κεντρική μάχη όλου του κλάδου με στόχο την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΌΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ -ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΉ ΤΟΥ ν.4823/21.

Με μαζικές γενικές συνελεύσεις, διαδηλώσεις και συλλαλητήρια και άμεσα κήρυξη πανεκπαιδευτικής απεργίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας από το Φιλανθρωπικό Σωματείο Καρδίτσης Φίλες της Αγάπης
Επόμενο άρθρο Έκοψε την πίτα του το Επιμελητήριο Καρδίτσας