Ειδήσεις

Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας στηρίζει το Πανκαρδιτσιώτικο Συλλαλητήριο


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας στηρίζει το Πανκαρδιτσιώτικο Συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία του Παλαμά. Καλεί όλους τους καθηγητές να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για να ακουστεί δυνατά η φωνή στήριξης στους μαθητές μας, στους γονείς τους, αλλά και στους πληγέντες συναδέλφους μας. Για να ακουστεί δυνατά η φωνή της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης.

Απέναντι σε ένα σύστημα και σε ένα πολιτικό προσωπικό που θυσιάζει το λαό στο βωμό του κέρδους και στα μεγάλα συμφέροντα, ντόπια και ξένα, απαιτείται η μέγιστη δυνατή λαϊκή κινητοποίηση.

Τα σχολεία μόλις άνοιξαν, όχι όμως και στον Δήμο Παλαμά. Οι μαθητές μας, οι γονείς τους, οι συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί που επλήγησαν έχουν ανάγκη μέριμνας για την επίλυση των προβλημάτων διαβίωσής τους:

  • Εξασφάλιση ανθρώπινης και δωρεάν στέγης για όλους όσοι έχασαν τα σπίτια τους.
  • Προστασία δημόσιας υγείας (υγειονομική ταφή ζώων, απολυμάνσεις).
  • Καθαρό νερό για ασφαλή ανθρώπινη χρήση.
  • Πλήρεις αποζημιώσεις στο 100% για καταστροφές σε σπίτια, ζώα, γεωργικά μηχανήματα.
  • Πλήρεις αποζημιώσεις σε όλους τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους για την απώλεια της σοδειάς και του εισοδήματός τους.
  • Να πληρωθούν τα μεροκάματα των εργαζόμενων που δεν μπόρεσαν να πάνε στην δουλειά τους.
  • Καθαρισμός και απολύμανση των σπιτιών που σώθηκαν.

Για να μείνει ο κόσμος στον τόπο του. Για να μην ξεκληριστεί η μικρομεσαία αγροτιά.

Απαιτούμε ανοιχτά και ασφαλή σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Όχι στην παρωδία της τηλε-εκπαίδευσης, με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει τη δική της εγκληματική αδιαφορία-ανεπάρκεια, προσπαθώντας να διαχειριστεί επικοινωνιακά την καταστροφή και στέλνοντας το μήνυμα πως το κράτος δήθεν λειτουργεί. Πρέπει να μειωθεί η έτσι κι αλλιώς υπέρογκη ύλη.

Με αλληλεγγύη και αγώνα θα διεκδικήσουμε το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή, χωρίς την ανασφάλεια και τον φόβο, πότε της πυρκαγιάς και της πλημμύρας και πότε της φτώχειας.

Για τνη μετακίνηση των συναδέλφων θα αναχωρήσει λεωφορείο στις 11πμ από την πέτρινη τράπεζα.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Ιερά Αγρυπνία επί τη ιερά μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Κυριακού του αναχωρητού