Ειδήσεις

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων καταδικάζει τα αγροτοδικεία


Όλοι βλέπουμε ότι οξύνονται τα προβλήματα για την συντριπτική πλειοψηφία των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων.

Γιατί παρ’ όλη την αύξηση στη τιμή πώλησης κάποιων αγροτικών προϊόντων, που θα είναι συγκυριακή λόγω και της μειωμένης σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές παραγωγής, δεν μπορεί να καλύψει την μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής, η οποία δεν θα είναι ευκαιριακή αλλά είναι αποτέλεσμα των “νόμων της αγοράς” και των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης.

Έτσι βλέπουμε το πετρέλαιο να ξεπερνάει το 1,5 ευρώ, οι συνεχείς αυξήσεις στο ρεύμα, με την ρήτρα αναπροσαρμογής έφτασε τα τιμολόγια του ρεύματος να είναι ως και 100% αυξημένα, οι τιμές στα αγροεφόδια, ιδιαίτερα στα λιπάσματα έχουν διπλασιαστεί και υπάρχει τεράστια αύξηση του κόστους των ζωοτροφών.

Ο νομός μας και φέτος έχει υποστεί φυσικές καταστροφές κυρίως από το χαλάζι και η κοροϊδία από την Κυβέρνησης και τον ΕΛΓΑ πάει σύννεφο. Το εισόδημα μας δεν πρόκειται να αναπληρωθεί καθώς οι κόφτες του ΕΛΓΑ εξακολουθούν να ισχύουν.

Μας έχουν χορτάσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις με ψεύτικες υποσχέσεις, γι΄ αυτό χρειάζεται η αγανάκτηση και η οργή του αγροτικού κόσμου, να μετατραπεί σε αγωνιστική διάθεση και συμμετοχή.

Υπάρχει πολύτιμη πείρα και στους αγροτοκτηνοτρόφους, αφού ότι κερδήθηκε ως τώρα ήταν μέσα από τους αγώνες μας, μέσα από την συλλογική προσπάθεια του οργανωμένου αγροτικού κινήματος.

Επίσης την Τρίτη 7 Δεκέμβρη (το επόμενο στις 10 Δεκέμβρη) καλούνται για πολλοστή φορά να δικαστούν μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΑΣΚ, λόγο των αγώνων που κάνουμε για τα διαχρονικά προβλήματα που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Θέλουμε να καταγγείλουμε όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις, που μέσα από τα αγροτοδικεία θέλουν να βάλουν φρένο στους δίκαιους αγώνες των βιοπαλαιστών αγροτών. Να είναι σίγουροι πως δεν πτοούμαστε, δεν μας φοβίζουν, δεν κάνουμε πίσω από τους διεκδικητικούς αγώνες μας, που είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας, καθώς και η μορφή του αγώνα.

Ακόμα, καταδικάζουμε κάθε ποινικοποίηση ενάντια σε αγωνιστές που σέρνονται στα δικαστήρια αυτή την περίοδο.

Καλούμε τους συναδέλφους αγρότες να παραστούν στη παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνουμε στις 9.00 π.μ., στις 7/12, έξω από τα Δικαστήρια.

 

Προηγούμενο άρθρο 72 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Απαγόρευση κυκλοφορίας επί της οδού Κίτρους Επισκόπου