Ειδήσεις

Η ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ αποχαιρετά το Βαγγέλη Ξυδιά


Η ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη το σύντροφο Βαγγέλη Ξυδιά που τόσο νωρίς έφυγε από κοντά μας μετά από σκληρή και παλικαρίσια μάχη με τον καρκίνο.

Ο σύντροφος Βαγγέλης γεννήθηκε  το 1959 στην Καρδίτσα. Ήταν παιδί οικογένειας αγωνιστών που δόθηκε ολοκληρωτικά στον αγώνα για τα ιδανικά και τους σκοπούς του ΚΚΕ.

Το οικογενειακό του περιβάλλον συνέβαλε αποφασιστικά στον ιδεολογικό και πολιτικό του προσανατολισμό αφού και το ίδιο ήταν συνδεδεμένο με τους κοινωνικούς αγώνες και την κομματική δραστηριότητα για ολόκληρες δεκαετίες.

Από τα  νεανικά του χρόνια,  την περίοδο της μεταπολίτευσης εντάχτηκε στο μαθητικό κίνημα και ήδη από το 1974 συμμετείχε  στην οργανωμένη δράση μέσα από τις γραμμές τις ΚΝΕ σε διάφορες θέσεις ευθύνης .

Το 1977, ως φυσική συνέχεια της μέχρι τότε πορείας του, εντάχτηκε οργανωτικά στο ΚΚΕ και στη συνέχεια σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Πολωνία.

Επιστρέφοντας μετά τις σπουδές του στην Ελλάδα, συνέβαλλε στην ανάπτυξη του Κόμματος στην Καρδίτσα, μέσα από μια σειρά υπεύθυνες κομματικές χρεώσεις, ως μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας, στην τότε ΝΕ Καρδίτσας, με ιδιαίτερη συμβολή στην ιδεολογική  δουλειά. Την περίοδο των αντεπαναστατικών ανατροπών και της κρίσης στο ΚΚΕ 1989-1991, υπερασπίστηκε με την αταλάντευτη στάση του το χαρακτήρα του Κόμματος και τις αρχές του μαρξισμού- λενινισμού, αντιμετώπισε τις επιθέσεις του οπορτουνισμού και του ταξικού αντίπαλου.

Εργάστηκε στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας, όπου και ανέπτυξε αξιόλογη συνδικαλιστική δράση μέσα από τη διοίκηση του Συνδέσμου των Συνεταιριστικών Υπαλλήλων ως γραμματέας και ως αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας και στην ΟΣΕΓΟ, ενώ ήταν  και μέλος του οικονομικού επιμελητηρίου

Κατά τη διάρκεια όλης της ζωής του συνέβαλε πολύπλευρα ως στέλεχος του Κόμματος στην οργάνωση της πάλης για να βρίσκει ανακούφιση ο λαός   μας στην κατεύθυνση της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Με τις γνώσεις, τη στάση του αλλά και την προσωπική πείρα από τη ζωή του στην Πολωνία, είχε συμβολή στη συζήτηση των εκτιμήσεων και των συμπερασμάτων για τη Σοσιαλιστική Οικοδόμηση στον 21ο αιώνα, την περίοδο του 18ου συνεδρίου

Η ΤΕ Καρδίτσα εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο του Λουτσίνα-Μπάρμπαρα, στα παιδιά του Χρήστο και Φραγκίσκο, στη μητέρα του τη Φραγγούλα, στην αδελφή του, συντρόφισσα Βάσω και σε όλους τους συγγενείς και φίλους τονίζοντας πως ο Βαγγέλης Ξυδιάς τίμησε, μέχρι το τέλος της ζωής του, την ιδιότητα του μέλους και του στελέχους του ΚΚΕ.

Η κηδεία θα γίνει την Πέμπτη 17/2, στις 11πμ στη είσοδο του Κοιμητηρίου Αγίας Παρασκευής Καρδίτσας και θα είναι πολιτική.

 

Προηγούμενο άρθρο Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρδίτσης
Επόμενο άρθρο Αναστολή λειτουργίας της Γ΄ Τάξης του Γυμνασίου Ματαράγκας