Ειδήσεις

Η Επιτροπή Ειρήνης για τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με την παραλαβή των Rafale


Οι φιέστες που στήνει η ελληνική κυβέρνηση, με την παραλαβή των «Rafale», αποτελούν πρόκληση για τον ελληνικό λαό.

Την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού καλπάζει, η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις στο ρεύμα και στα βασικά είδη ανάγκης γονατίζουν τα νοικοκυριά, δίνονται υπέρογκα ποσά για εξοπλισμούς ταγμένους στην υπηρεσία των ευρωατλαντικών σχεδιασμών, ενώ:

  • το Εθνικό Σύστημα υγείας παραμένει αθωράκιστο, υποχρηματοδοτούμενο, με ασθενείς να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ
  • τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια να ανοίγουν “δια ζώσης” χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας, λόγω της υποχρηματοδότησης
  • τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εξαιτίας της έλλειψης των αναγκαίων υποδομών, αντί να πυκνώνουν τα δρομολόγιά τους, να μετατρέπονται στην κυριολεξία σε κινούμενες εστίες μετάδοσης, με τον κόσμο να στοιβάζεται σε αυτά

Για λογαριασμό της αστικής τάξης, των επιχειρηματικών ομίλων και της προσπάθειάς τους να αναβαθμίσουν το ρόλο τους στην ευρύτερη περιοχή, μέσω της ολοένα βαθύτερης συμμετοχής της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει με τον ιδρώτα του πάνω από 3 δισ. Ευρώ για την αγορά συνολικά εικοσιτεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών «Rafale». Παράλληλα η χώρα μετατρέπεται με ολοένα ταχύτερους ρυθμούς σε μια απέραντη ευρωατλαντική πολεμική βάση εφόρμησης, καθιστώντας την ταυτόχρονα και στόχο αντιποίνων.

Φανερώνεται πλέον στην πράξη ο επικίνδυνος κι εχθρικός, για τα συμφέροντα του λαού, χαρακτήρας της Ελληνογαλλικής Συμφωνίας, που σύναψε η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων, προβλέποντας όχι μόνο την αγορά των «Rafale», αλλά και την αποστολή ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Μάλι, τη δημιουργία γαλλικών βάσεων σε ελληνικό έδαφος κ.ο.κ.. Ο ελληνικός λαός μπλέκει περισσότερο στο κουβάρι πολύ επικίνδυνων εξελίξεων.

Η αγορά των μαχητικών αεροσκαφών «Rafale», όπως και οι υπόλοιποι εξοπλισμοί στο πλαίσιο των ευρωατλαντικών σχεδιασμών δεν υπηρετούν την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας μας, την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της εδαφικής ακεραιότητας. Αντίθετα, είναι ενταγμένοι σε παλιούς και νέους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ κατά των λαών. Αυτό γίνεται φανερό κι από τις κάθε λογής “πλατφόρμες συνεννόησης” που στήνονται εκ νέου αυτό το διάστημα με αφορμή την επικείμενη επανάληψη των διαπραγματεύσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία, με απώτερο στόχο τη γενικότερη ΝΑΤΟϊκή διευθέτηση στην Ανατολική Μεσόγειο σε βάρος των λαών της περιοχής, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στη συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου υπό ευρωατλαντική εποπτεία.

Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας καλεί σε ετοιμότητα κι επαγρύπνηση τον Καρδιτσιώτικο λαό μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις. Να πέσει στο κενό η προσπάθεια της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων να σύρουν το λαό πίσω από το άρμα των συμφερόντων της αστικής τάξης. Να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή πάλη ενάντια στην εμπλοκή στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Για το κλείσιμο των ευρωατλαντικών βάσεων και υποδομών. Για την  επιστροφή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό. Για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ο λαός έχει τη δύναμη να τους χαλάσει τα σχέδια. Να πάρει στα χέρια του τη ζωή του, με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Μακριά κι έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να οικοδομήσει ένα κόσμο με πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με τους άλλους λαούς.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εντατικοί οι έλεγχοι της Αστυνομίας κατά της εξάπλωσης του covid
Επόμενο άρθρο Πως διαμορφώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας