Ειδήσεις

Η ιερά μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Στυλιανού του Παφλαγόνος


Επ’ ευκαιρία της ιεράς μνήμης του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Στυλιανού του Παφλαγόνος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σάικας (Μετόχι της Ιεράς Μονής «Κορώνης»), όπου φυλάσσεται η τιμία κάρα του Οσίου.

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, προέστη της ακολουθίας του Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, καθότι πανηγύριζε το Ιερό Παρεκκλήσιο αυτού αφιερωμένο στον Όσιο Στυλιανό.

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, προέστη της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Νεοχωρίου.

Στον ως άνω χωρίο βρίσκεται προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών η σεβασμία εικόνα της Παναγίας «Κορωνιωτίσσης» και η τιμία κάρα του Αγίου Σεραφείμ, αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου του θαυματουργού. Παράλληλα, στην Ενορία φυλάσσεται απότμημα του ιερού λειψάνου του Οσίου Στυλιανού του Παφλαγόνος.

 

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Σε εποχή πολυκρίσης ενδυναμώνουμε την εθνική μας αυτογνωσία
Επόμενο άρθρο Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως των Σοφάδων