Ειδήσεις

Η Καρδίτσα πρώτη πόλη με ολοκληρωμένο περιφερειακό δακτύλιο


Προχωρούν τα χωματουργικά έργα για την κατασκευή της κύριας  αστικής οδικής αρτηρίας, μήκους ενός χιλιομέτρου, στο τμήμα «έξοδος προς Αγιοπηγή έως έξοδος προς Μητρόπολη», που κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, για την ολοκλήρωση της παράκαμψης της πόλης της Καρδίτσας. Σε εξέλιξη βρίσκεται και  η κατασκευή των ηχοπετασμάτων για   την οριοθέτηση της ζώνης του έργου προς την πλευρά της έκτασης των σιδηροδρομικών εγκαταστάσεων και την πλήρη απεμπλοκή με τις εν λειτουργία υποδομές.  Αναμένονται οι δύο απαλλοτριώσεις εντός σχεδίου του Δήμου Καρδίτσας.

Με την ολοκλήρωση του έργου η Καρδίτσα γίνεται η πρώτη πόλη στη Θεσσαλία με ολοκληρωμένο περιφερειακό δακτύλιο.

«Σε εποχή πολυκρίσης, τα δημόσια έργα είναι μια διαρκής μάχη δυσκολιών, λόγω χρονοβόρων διαδικασιών που έχουν σχέση με τον συντονισμό και τη  συνεργασία  πολλών και διαφορετικών υπηρεσιών. Προχωράμε με υπομονή,  επιμονή και καθημερινή προσπάθεια, υπερβαίνοντας δυσκολίες και προβλήματα για να αποδώσουμε τα έργα, λειτουργικά και χρήσιμα, στους ανθρώπους» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο  της ολοκλήρωσης του περιφερειακού δακτυλίου της Καρδίτσας, συνολικού προϋπολογισμού  ένταξης 7.000.000 ευρώ,  χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και περιλαμβάνει:

– κύρια οδική αρτηρία «αστικού» τύπου μήκους ενός χιλιομέτρου περίπου, με δύο λωρίδες κίνησης ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας που διαχωρίζεται με κεντρική νησίδα με κράσπεδο και μεταλλικά στηθαία ασφαλείας

-παράπλευρο οδικό δίκτυο προς εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών  μαζί με τις απαραίτητες συνδέσεις με το τοπικό δίκτυο κυκλοφορίας.

Ταυτόχρονα  γίνεται ουσιαστική ανάπλαση και αναβάθμιση της  ευρύτερης περιοχής με: κατασκευή ολοκληρωμένου δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, νέα πεζοδρόμια κατάλληλα  για την  ασφαλή μετακίνηση  ατόμων με αναπηρίες, τοποθέτηση ηχοπετασμάτων για ενίσχυση της ασφάλειας και μείωση της όχλησης από τη γειτνιάζουσα σιδηροδρομική γραμμή, δημιουργία πρόσθετων θέσεων στάθμευσης, τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων για την ασφαλή κίνηση των πεζών, αναβάθμιση οδοφωτισμού με χρήση σύγχρονων  φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας  LED κ.α.

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα του Europe Direct Περιφέρεια Θεσσαλίας για Ψηφιακές δεξιότητες και soft skills για εύρεση εργασίας
Επόμενο άρθρο Έναρξη εσπερινών κηρυγμἀτων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου