Ειδήσεις

Η Καρδίτσα στο επίκεντρο της αγωνιστικής ποδηλασίας


Σε κλίμα πανηγυρικό η Καρδίτσα, η πόλη του ποδηλάτου, υποδέχτηκε, αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Απριλίου, τον τερματισμό του ΔΕΗ international tour of Hellas.

Οι πολίτες του Νομού Καρδίτσας αλλά και των γύρω περιοχών, είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα απίστευτο αθλητικό θέαμα το οποίο, χάρισαν ποδηλατώντας στην γη της Θεσσαλίας, οι 140 Διεθνείς ποδηλάτες που μετέχουν στον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας.

Ο τερματισμός έγινε στο χώρο πέριξ του Δημοτικού Σταδίου παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, των βουλευτών Καρδίτσας Γιώργου Κωτσού και Ασημίνας Σκόνδρα, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κώστα Νούσιου, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Δημήτρη Αναγνωστόπουλου, του δημάρχου Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκου, αρκετών εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων και πλήθος κόσμου που παρακολουθούσε με ενθουσιασμό τα δρώμενα.

Τόσο ο Υφυπουργός, όσο και οι αυτοδιοικητικοί του Νομού μας έκαναν λόγο για ένα πολύπλευρα σημαντικό γεγονός.

Πρώτος τερμάτισε ένας αθλητής από το Βέλγιο, ενώ δυο από τους τερματίσαντες δεν κατάφεραν να παραστούν στην απονομή των αναμνηστικών καθώς τραυματίστηκαν, χωρίς ωστόσο να υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Τα αναμνηστικά έδωσαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, σε ένα ιδιαίτερα πανηγυρικό κλίμα.

Η αθλητική αποκέντρωση που επιτελεί η διοργάνωση λαμβάνει χώρα σε 5 περιφερειακές κοινότητες, Κρήτη, Αττική, Στερεά, Θεσσαλία, Ήπειρο, και σε 9 μεγάλους Δήμους, αποτελεί μεγάλο στοίχημά καθώς αγκαλιάζει κάθε περιοχή, αφήνοντας το δικό της αποτύπωμα, είτε οικολογικό είτε οικονομικό!

Την παράσταση στην Καρδίτσα… έκλεψε η βιωματική δράση αθλητών ΑΜΕΑ, «Ποδηλατώ και εγώ» η οποία υποστηρίχθηκε από την μεγάλη ποδηλατοβόλτα, “Karditsa my bike city”, όπου μετά την ολοκλήρωσή της κληρώθηκαν ποδήλατα για κάποιους τυχερούς συμμετέχοντες. Οι εκδηλώσεις πλαισιώθηκαν από ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις , διαγωνισμούς Graffiti, και παιδικής ζωγραφικής αλλά και σεμινάρια Α! Βοηθειών by safe in sports!

Επίσης έγινε η εκπαιδευτική παρουσίαση με θέματα οδικής ασφάλειας, και συμπεριφοράς οδηγών, η οποία αφιερώνεται στην μνήμη της αθλήτριας ποδηλασίας και Μαραθωνίου «Δήμητρας Ιορδανίδου» που έχασε την ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα.

Από τις 11:00 το πρωί στο Αθλητικό Πάρκο, είχε στηθεί μια ποδηλατική Πίστα δεξιοτεχνίας με την ονομασία ¨HERO¨ for 17 UN Goals αφιερωμένη στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Καρδίτσα και Λάρισα πόλεις ποδηλάτου!

Με τη Θεσσαλία πρωτοπόρο και πρωταγωνίστρια σε παράλληλες δράσεις ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας στοχεύει στην ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή πολιτών με το ποδήλατο ως μέσο Αθλησης, Ψυχαγωγίας και Μετακίνησης.

Πλήθος εκδηλώσεων διοργανώνονται στις δύο πόλεις με τον Δήμο Λαρισαίων (όπου θα περάσει το Σάββατο ο Ποδηλατικός Γύρος) να απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν στο μεγάλο αθλητικό γεγονός, παίρνοντας μέρος σε μια μεγάλη γιορτή η οποία θα αγκαλιάσει όλη την πόλη. Ο Δήμος Λαρισαίων σε στενή συνεργασία με την Cycling Greece δηλώνει πανέτοιμος να φιλοξενήσει τους αναβάτες της παγκόσμιας ποδηλασίας, και να βγάλει τον κόσμο έξω να συμμετάσχει στις δράσεις και να χειροκροτήσει τους αθλητές.

Όλες οι πληροφορίες αναλυτικά για κάθε παράλληλη εκδήλωση σε κάθε πόλη του ΔΕΗ Ποδηλατικου γύρου ελλάδας στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης

 

 

Προηγούμενο άρθρο 73 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού