Ειδήσεις

Η Καρδίτσα τιμάει την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου


Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες σπουδαστών, μαθητών, προσκόπων και οδηγών στον Ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους περιλάμβανε το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Καρδίτσα, την παραμονή (Τετάρτη 27 Οκτωβρίου).

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν ανήμερα της επετείου (την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου) χωρίς όμως να γίνουν παρελάσεις και αυτό αφορά όλη τη Θεσσαλία.

Η σχετική απόφαση που έλαβε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ελήφθη, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, του μεγάλου αριθμού ημερήσιων κρουσμάτων, της πίεσης στα Νοσοκομεία, της αύξησης του ιικού φορτίου στα λύματα και της αύξησης των κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες.

Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα της Π.Ε. Καρδίτσας (χωρίς την παρέλαση και με βάση τα όσα προβλέπονται παραπάνω) έχει ως εξής:

Ώρα 07:30 π.μ. Χαρμόσυνες καμπανοκρουσίες σε όλους τους ναούς με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης. Η Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θριαμβευτικά εμβατήρια.

Ώρα 08:30 π.μ. Έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία με τη φροντίδα του Α.Δ. Φρουράς και με την παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καρδίτσας.

Ώρα 10:30 π.μ. Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Προσέλευση επισήμων στη δοξολογία από τις 10:00 π.μ. έως ώρα 10:15 π.μ.

Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον κο Ντελή Ευάγγελο, Φιλόλογο 1ου Πειραματικού Λυκείου  Καρδίτσας.

Ώρα 11:00 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στον προ του ηρώου πεσόντων χώρο. Κατάθεση  στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, τον Α.Δ. Φρουράς Καρδίτσας, το Δήμαρχο Καρδίτσας, τον Αστυνομικό Δ/ντή, το Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και λοιπούς φορείς.

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού για την Τετάρτη 27/10
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκου για την Εθνική Επέτειο