Ειδήσεις

Η Καρδίτσα υποδέχεται την περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού


Στην Καρδίτσα θα βρεθεί την επόμενη Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 8.30 το βράδυ, η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, προσκεκλημένη του Δήμου Καρδίτσας και του Δικτύου  «Περραιβία», ,προκειμένου  να πραγματοποιήσει μια μοναδική συναυλία στην κεντρική πλατεία, ενώ πριν από τη συναυλία θα πραγματοποιήσει παρέλαση σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Πρόκειται για μια εξαιρετική συνεργασία των παραπάνω Φορέων με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, που έχει ως αποτέλεσμα η περίφημη αυτή Μπάντα, που πραγματοποιεί μόνο επιλεκτικές εμφανίσεις, να επιλέξει την πόλη της Καρδίτσας, την οποία, μάλιστα, επισκέπτεται για πρώτη φορά στην ιστορία, για μια εμφάνιση υψηλού επιπέδου.

Η συναυλία  έχει  τίτλο “Το πάρτι των …αναμνήσεων!», στην οποία θα παρουσιαστούν τα καλύτερα τραγούδια του Ελληνικού κινηματογράφου και των Sixties, θα είναι μια σπονδή στην ποιότητα, στην αισθητική και στην καλή Ελληνική μουσική και θα ταξιδέψει το τυχερό κοινό στη χρυσή εποχή του Ελληνικού κινηματογράφου και της δεκαετίας του 1960, μέσα από εξαιρετική μουσική ,τραγούδι, εικόνες, νοσταλγία και έντονα συναισθήματα.

Την  καλλιτεχνική διεύθυνση της περίφημης αυτής Μπάντας ΓΕΝ, που θα εμφανιστεί στην Καρδίτσα που θα φορέσει τα γιορτινά της,  με τους καλύτερους σολίστες της ,  έχει ο  ακούραστος  και ευρηματικός Κερκυραίος μαέστρος  κ. Τσιλιμπάρης Γεώργιος -Πλωτάρχης (ΠΝ) ,που έχει απογειώσει την καλή φήμη της Μπάντας τα τελευταία χρόνια, κατατάσσεται ,πλέον , στις καλύτερες  της Ευρωπαϊκής ηπείρου και προσκαλείται για εμφανίσεις σε όλη την υφήλιο.

Σολίστ : Μαρίζα Σακελλαρίου (σοπράνο) , Θεόδωρος Μπιράκος (βαρύτονος) ,   Ανδρέας Καραούλης (τενόρος)  και Μανώλης Κοκκώνης (τενόρος).

Σημειώνεται ότι οι πολύ υψηλού επιπέδου αυτές συναυλίες, έχουν γίνει θεσμός για τη Θεσσαλία από το Δίκτυο «Περραιβια», αφού έχουν, μέχρι σήμερα, διοργανωθεί δέκα επτά (17) συναυλίες και έχουν δημιουργήσει ένα φανατικό κοινό, που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί, κάθε χρόνο, τις πολιτιστικές αυτές εκδηλώσεις, κατακλύζοντας τα ανοιχτά μεγάλα θέατρα, όπου αυτές πραγματοποιούνται.

Η εξαιρετική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , όλα αυτά τα χρόνια επιτελεί όχι μόνο σπουδαίο πολιτιστικό ,καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο , αλλά, επιπρόσθετα, διαφημίζει όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δημιουργώντας -και μέσα από την τέχνη- βαθιά αισθήματα εμπιστοσύνης και σεβασμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά και αναδεικνύει την Κοινωνική Αλληλεγγύη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό.

Η στενή συνεργασία της Μπάντας ΓΕΝ με το  Δίκτυο  “Περραιβια”, τα τελευταία δέκα χρόνια,  έχει γίνει, πλέον, θεσμός, που ευχή και των δύο πλευρών είναι να συνεχιστεί  και για τα επόμενα χρόνια, κάθε φορά με διαφορετική θεματολογία, αφού  προσφέρει πολιτισμό, θέαμα υψηλών προδιαγραφών και παράλληλα ενισχύει σημαντικά  ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας σε όλη τη Θεσσαλία, στέλνοντας μηνύματα κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα.

 

Προηγούμενο άρθρο Γονείς και μάθηση: Πώς ο γονιός μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στη μάθηση του παιδιού του
Επόμενο άρθρο Σχολικά είδη για μαθητές από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας