Ειδήσεις

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και ο ΣΒΘΣΕ στηρίζουν το αίτημα των Συνεταιριστικών Τραπεζών


Την ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης επιβεβαιώνουν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ)και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος (ΣΒΘΣΕ) με την αποστολή επιστολών προς τους Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών και Θεόδωρο Σκυλακάκη, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, η ΚΕΕΕ και ο ΣΒΘΣΕ ζητούν την άμεση πρόσβαση των Συνεταιριστικών Τραπεζών στα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης, όντας καθόλα φερέγγυες και ικανές να διαχειριστούν τα εν λόγω προγράμματα, για να ενισχυθεί η χαμηλότοκη χρηματοδότηση των τοπικών επιχειρήσεων, μέσω των ανταγωνιστικών όρων που θέτει το Ταμείο. Η στήριξη των επενδυτικών σχεδίων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δημιουργεί δυνατότητες για καινοτομία, έρευνα και ανάπτυξη στην τοπική κοινωνία, ενώ ενισχύει την υγιή επιχειρηματικότητα.

Τα Μέλη της Ένωσης: Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

 

Προηγούμενο άρθρο Αθλητές και αθλήτριες του TAE KWON DO Καρδίτσας βράβευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κωστής Νούσιος
Επόμενο άρθρο Χρ. Τριαντόπουλος: Με το πλαίσιο της κρατικής αρωγής η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στον επιχειρηματία σε δύσκολες στιγμές