Ειδήσεις

Ι. Κολοβός: Ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές για τα προβλήματα της Ραχούλας


Μετά την δημοσίευση και την μεγάλη έκταση που έλαβαν τις τελευταίες 10 – 15 ημέρες τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Κοινότητα Ραχούλας, με κυρίαρχο αυτό της Ύδρευσης, ( με δελτίο νερού ανά 24ωρο που επέβαλε η Δ.Ε.Υ.Α.Κ.) που συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους κατοίκους, κάνω έκκληση στους εκλεγμένους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που εκπροσωπούν τον Νόμο Καρδίτσας και ιδιαίτερα στους τρείς κυβερνητικούς Βουλευτές, να  ασχοληθούν με το θέμα, να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί και να παρέμβουν προς τον Δήμο Καρδίτσας, την Δ.Ε.Υ.Α. Καρδίτσας, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ραχούλας, τους Υπεύθυνους των Αρμόδιων υπηρεσιών, τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, αλλά και τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας, ώστε να βοηθούν να λυθούν άμεσα τα ζητήματα της Κοινότητας Ραχούλας. Κύριοι Βουλευτές, Τσιάρα , Κωτσέ και Σκόνδρα, πιστεύω ότι καθημερινά αγωνίζεσθε για τον Νομό Καρδίτσας, για τους κατοίκους του Νομού, για την ανάπτυξη, για την δημιουργία έργων και υποδομών, θέσεων εργασίας,  την στήριξη των νέων, των ανθρώπων της υπαίθρου και την παραμονή τους στα χωριά, την υγεία τους, την ποιότητα της ζωής του και κάθε λογής πρόβλημα που τους απασχολούν. Εσείς δίνεται μάχη καθημερινά στα κέντρα λήψης αποφάσεων, στα Αρμόδια Υπουργεία και στην Βουλή των Ελλήνων να μεταφερθούν χρηματικά κεφάλαια για την δημιουργία έργων και υποδομών στους δήμους του Νομού.Το φαινόμενο του ΙΑΝΟΥ που πριν ένα περίπου χρόνο έπληξε το Νόμο μας και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν πολλές δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές, να χαθούν περιουσίες, ακόμα και ανθρώπινες ζωές, άφησε πίσω του πολλά προβλήματα.

Οι Δήμοι, η Περιφέρεια και οι αρμόδιες υπηρεσίες μετά την μεγάλη και πρωτόγνωρη χρηματοδότηση που δόθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση, στην οποία επάξια συμμετέχετε, θα έπρεπε να έχουν άμεσα τακτοποίηση τα ποιο βασικά προβλήματα που δημιούργησε η καταστροφή με σχέδιο, συνέπεια και συνέχεια.

Δυστυχώς υπήρξε και υπάρχει μεγάλη ολιγωρία και αδιαφορία, με αποτέλεσμα την απελπισία, την αγανάκτηση των συνδημότων μας. Η αγανάκτηση αυτή σας πληροφορώ ότι μετακυλύετε και στα πρόσωπα σας, αφού το συνόλων των κατοίκων στήριξε με την ψήφο του και Εσάς. Η μεγάλη ολιγωρία και αδιαφορία των συνδιοικούντων τον Δήμο Καρδίτσας, κύριων Τσιάκου και Παπαλού για την επούλωση των πληγών  που δημιουργήθηκαν και κυρίως στην κοινότητα Ραχούλας, όπου φτάσαμε τους δέκα (10) μήνες μετά το φαινόμενο και δεν έχουν καθαρίσει τους δρόμους, δεν έχουν βρει τις πηγές ύδρευσης, δεν καθάρισαν την δεξαμενή ύδρευσης, δεν κατέγραψαν τις ζημιές στα ιστορικά μνημεία, στις γέφυρες στους δρόμους, στις βρύσες κλπ, μιλούν για αχαρτογράφιτες περιοχές, χωρίς ντροπή, μειώνοντας την νοημοσύνη των κατοίκων.

Επειδή όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα στις σελίδες που αφορούν την Ραχούλα, στις οποίες οι κάτοικοι φαίνεται ότι πήραν ίδιοι την κατάσταση στα χέρια τους. Σας τα παραθέτω αυτούσια μαζί με φωτογραφικό υλικό και δικά μου κείμενα, όπου θέτω δημόσια ερωτήματα προς κάθε αρμόδιο, χωρίς καμία απάντηση, βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα και επιδείξετε τον ενδιαφερόμενο σας για λυθούν με έργα και όχι με λόγια τα προβλήματα του χωριού. Θα ήταν καλό να οργανωθεί ειδικό κλιμάκιο και να επισκεφθείτε την περιοχή της Ραχούλας, αλλά και άλλες περιοχές που έχουν προβλήματα. Το ενδιαφέρον μου για την συγκεκριμένη περιοχή είναι λόγω του τόπο καταγωγής μου και της ενασχόλησης μου με τα κοινά ως εκλεγμένος Τοπικός Σύμβουλος στην Δημοτική Κοινότητα Καρδίτσας, αλλά και την αδιαφορία των αρμοδίων Αρχόντων και Υπηρεσιακών παραγόντων.

Από τον Ιωάννη Λ. Κολοβό, Τοπικό Σύμβουλο Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, σπρώχνει νέους σε ιδιωτικά κολλέγια και ΙΕΚ
Επόμενο άρθρο Εορτή του αγίου και ενδόξου προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου