Ειδήσεις

Ι. Κολοβός: Επικινδυνότητα οδοστρώματος στην ε.ο. Καρδίτσα προς Φράγμα Πλαστήρα


Εξαιρετικά επικίνδυνη είναι διέλευση οχημάτων στο  επαρχιακό οδικό δίκτυο από Καρδίτσα προς Φράγμα Λίμνης Πλαστήρα μέσω Καλλιθήρου και προς τις κοινότητες Καστανιάς, Καροπλεσίου,  Καταφυγίου, Ραχούλας, Αμαράντου, Σαρανταπόρου, Νεράιδας.

Συγκεκριμένα σε σημείο του οδοστρώματος λίγο πριν την θέση “Κανόνια”, περίπου 4-5 χρόνια τώρα και σε μήκος 10 μέτρων, με την πρώτη βροχή συγκεντρώνονται λίμνη νερών κατά μήκους του δρόμου, κάνοντας την διέλευση των οχημάτων επικίνδυνη και θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει ατύχημα.

Στο επικίνδυνο αυτό σημείο, πέρα της συσσώρευσης των νερών, έχουν δημιουργηθεί επικίνδυνες λακκούβες και η άσφαλτος διαβρώθηκε.

Βλέποντας πριν λίγες μέρες την υπάρχουσα κατάσταση, ενημέρωσα τηλεφωνικά την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, αφού είδα σε απόσταση 500 περίπου μέτρων υπήρχαν μηχανήματα (εκσκαφέας κ.ά.) μισθωμένα από την Π.Ε. τα οποία καίτοι σταθμευμένα πληρωνόταν με την ώρα. Θα μπορούσαν άνετα να μετακινηθούν για λίγα μέτρα και να κάνουν κάποια παρέμβαση για αποσυμφόρηση του οδοστρώματος από τα νερά.

Η άποψη μου είναι ότι με μια μικρή παρέμβαση, θα είχε αποκατασταθεί η ομαλότητα στο άκρως επικίνδυνο σημείο, ώστε να αποφύγουμε κάποιο ατύχημα.

Τονίζω και πάλι ότι αυτό το σημείο παραμένει στην ίδια κατάσταση αρκετά χρόνια τώρα και υπάρχει αδιαφορία των αρμοδίων αρχών της Περιφέρειας, σε ένα οδικό άξονα που οδηγεί σε τόσες Κοινότητες, αλλά και σε ένα από μεγαλύτερα αξιοθέατα του Νομού Καρδίτσας το Φράγμα της Λίμνης Ν. Πλαστήρα.

Σε πολλά δε σημεία κατά μήκος της συγκεκριμένης επαρχιακής οδού, έχουν δημιουργηθεί επικίνδυνες λακκούβες που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στους διερχόμενους οδηγούς.

Πιστεύω αυτοί που πρέπει να παρέμβουν να το πράξουν άμεσα, πριν είναι αργά.

 

Γράφει ο Ιωάννης Λ. Κολοβός, Τοπικός Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση της Διοίκησης του ΣΘΕΒ με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη
Επόμενο άρθρο ΣΒΘΣΕ: Η Αντιμετώπιση της Ενεργειακής Κρίσης και η Αποκατάσταση των Όρων Λειτουργίας της Παραγωγικής Οικονομίας