Ειδήσεις

Ι. Κολοβός: Ερωτήματα και προτάσεις για την ώρα του δημότη του Δήμου Καρδίτσας


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε και κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, αγαπητοί Αντιδήμαρχοι του Δήμου Καρδίτσας, Ως  ενεργός πολίτης και εκλεγμένος Τοπικός Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας  Καρδίτσας, θέλω να είμαι χρήσιμος για τον τόπο και τον Δήμο μας, βλέποντας και περπατώντας σε διαφορά σημεία της Πόλης μας, αλλά και ακούγοντας  καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών μας, και πολλών φίλων μου, σας θέτω  κάποιους προβληματισμούς μου και κάποιες ερωτήσεις  που αφορούν  πρώτα την Τοπική Κοινότητα Καρδίτσας.

1) Γιατί από τότε που αναλάβατε την Διοίκηση του Δήμου δεν λειτουργεί το σιντριβάνι της Κεντρικής Πλατείας;

2) Περιφερειακή δρόμοι: Η κατάσταση που επικρατεί είναι άθλια, τα φανάρια στο ύψος της επιχείρησης Σφήκα και στο ύψος του 18ου Δημοτικού Σχολείου δεν λειτουργούν και είναι εγκαταλειμμένα. Οι περιφερειακοί δρόμοι δεν έχουν Διαγραμμίσεις, σε πολλά σημεία έχουν πάθει καθίζηση, ελλειπής σήμανση και βλάστηση μεγάλη.

3) Ο περιβάλλον χώρος της Δημοτικής Αγοράς είναι στην πιο τραγική κατάσταση από την δημιουργία του, έχουν φύγει  οι πλάκες από το οδόστρωμα της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, της οδού Αβέρωφ, της οδού Πλαστήρα και σε ο το μήκος και πλάτος της Πλατείας διαπιστώνεται το ίδιο φαινόμενο.

Στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα  από την μια πλευρά και από την άλλη πλευρά τα εμπορεύματα από της επιχειρήσεις, δεν αφήνουν περιθώρια να διέλθει αυτοκίνητο ή πεζός και με το ζόρι γίνεται ότι γίνεται και όλα αυτά μπροστά στην μύτη της Δημοτικής Αστυνομίας.

4) Πολλά τα προβλήματα με τους κάδους απορριμμάτων επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου και στο Κτίριο της Δημοτικής Αγοράς, σε ότι αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Μήπως ήρθε η ώρα να γίνει υπογειοποίηση στα σημεία αυτά αλλά και να επεκταθεί σε όλη την πόλη. Τι λέει το πρόγραμμα σας έχετε κάνει μελέτες;

5) Ποδηλατόδρομοι άθλια η κατάσταση που επικρατεί, έχει στο πρόγραμμα την βελτίωση και σε ποιο στάδιο βρίσκεται, τυχόν ανακατασκευή τους;

Στην οδό Καραϊσκάκη είναι αρκετά μεγάλο το πρόβλημα και ο ποδηλατόδρομος εγκαταλελειμμένος από εποχή Δημάρχου ΤΕΓΟΥ, θα τον ολοκληρώσετε;

6) Τι γίνεται με τα εγκαταλελειμμένα σπίτια στο Κέντρο της Πόλης; Υπάρχει αρμόδια Υπηρεσία που έχει την ευθύνη; Μήπως θα πρέπει να επέμβει πριν είναι αργά και θρηνήσουμε θύματα.

Πολλά τα εγκαταλελειμμένα σπίτια τόσο στο Κέντρο της Πόλης από δεκαετίες που οι κληρονόμοι τους εγκατέλληψαν και έχουν γίνει εστίες μόλυνσης, με βρωμιές και δυσοσμίε, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες (αναφέρω κάποια σημεία οδός Βενιζέλου, οδός Κουμουνδούρου, οδός Καραϊσκάκη).

7) Κτίριο Παλαιάς Ηλεκτρικής;

8)Υπάρχει σχέδιο  να γίνουν οι κυκλικοί κόμβοι στο Δήμο κι αν ναι σε ποια σημεία;

9)Τι γίνεται με την εφαρμογή my Καρδίτσα υπάρχει ανταποδοτικότητα από τον κόσμο λειτουργεί σωστά;

10) Συντήρηση Εγκαταστάσεων Φωτεινής Σηματοδότησης  (Εκσυγχρονισμός φωτεινών σηματοδοτών)

 

Ερωτήματα για την Κοινότητα Ραχούλας ως τόπος καταγωγής μου:

1)Παιδική χαρά και γήπεδο 5χ5, στην είσοδο του χωριού από τον ΙΑΝΟ και μετά είναι μπαζωμένα χωρίς καμία παρέμβαση.

Ερωτώ γιατί τα εγκαταλείψατε;

2)Αγροτικοί δρόμοι σε πλήρης εγκατάλειψη.

3)Τι γίνεται με την  υδροδότησης και με το θέμα του καθαρισμού του υδραγωγείου, οι συγχωριανοί μου έχουν την εντύπωση ότι το υδραγωγείο δεν έχει καθαριστεί πότες.

Προτάσεις

1).Για τα προβλήματα των συμπολιτών μας να δημιουργήσετε

πενταψήψια τηλεφωνική γραμμή, όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να τηλεφωνεί και να καταθέτει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του.

“Με ένα απλό τηλεφώνημα, οι κάτοικοι του Δήμου μας, θα έχουν τη δυνατότητα να αναφέρουν τις επισημάνσεις και τα αιτήματα τους, για την καθαριότητα, την ανακύκλωση, το πράσινο, την οδοποιία, τον ηλεκτροφωτισμό, τα αδέσποτα ζώα, κ.ά. προβλήματα που εμπίπτουν στις Αρμοδιότητες του Δήμου”.Τα αιτήματα και οι επισημάνσεις θα καταγράφονται ηλεκτρονικά και στη συνέχεια θα προωθούνται προς επίλυση στις Αρμόδιες Υπηρεσίες του δήμου.

2). Την ονοματοδοσία των στάσεων, των Αστικών και Υπεραστικών λεωφορείων της πόλης, τα ονόματα Εξεχόντων Προσωπικοτήτων του Νομού μας.

Όπως ο Ν. Πλαστήρας, Χ. Φλωράκης, Γ. Μπαλταδώρος, Γ. Μπουρούσης, Κ. Θάνος, Μ.Μπακαλης και πολλών άλλων που πρόσφεραν στο τόπο.

Με αυτό το τρόπο θαρρώ, πως συμβάλλουμε στη υπενθύμιση της ιστορίας του τόπου μας, εμπνέουμε τους νέους μας, δείχνουμε στον επισκέπτη ότι ο τόπος μας έχει βγάλει εξαίρετες προσωπικότητες και αποφεύγουμε έτσι τους τραγελαφικούς συνειρμούς, αντικρίζοντας μια στάση λεωφορείου.

3). Το «έξυπνο» πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης

Πρόκειται για ένα σύστημα Έξυπνης Διαχείρισης Στάθμευσης, με το οποίο επιτυγχάνεται η εύρεση, η απεικόνιση και ο έλεγχος οριοθετημένων θέσεων  στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.

Με την χρήση αισθητήρων που τοποθετούνται επί των κεντρικών οδών της Πόλης, παρέχονται σε αντιστοιχία  αισθητήρα με θέση στάθμευσης.

κύριε Δήμαρχε και κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, αγαπητοί Αντιδήμαρχοι του Δήμου Καρδίτσας,

είμαι πάντα στη διάθεσή σας .  όλοι μαζί θα πρέπει να πετύχουμε το στόχο μας η Καρδίτσα να γίνει μία πόλη του να αξίζει να ζεις.

Γράφει ο Ιωάννης Λ. Κολοβός, Τοπικός Σύμβουλος Κοινότητα Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας