Ειδήσεις

Ι. Κολοβός: Σχολιάζοντας τη δήλωση του περιφερειακού συμβούλου Νίκου Καραγιάννη


Έχω την άποψη κ. Καραγιάννη ότι, όταν συμμετέχεις σε ένα παιχνίδι πρέπει να αποδέχεσαι και τους όρους του παιχνιδιού.

Η πολιτική είναι ομαδικό παιχνίδι με κανόνες.

Τοποθετούμε λοιπόν δημόσια στην ανάρτηση σου, λέγοντας ότι, στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει ένας επικεφαλής και αυτός έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, βάση του ισχύοντος Κώδικα  Αυτοδιοίκησης.

Αυτός γνωρίζει ή οφείλει να γνωρίζει, τις δυνατότητες των συνεργατών του, και αναλόγως να τους μοιράζει τα αξιώματα και τις θέσεις ευθύνης.

Νομίζω κ. Καραγιάννη ότι δύο χρόνια σε είχε ορίσει ο κ. Αγοραστός, θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας, θέση που δέχθηκες και υπηρέτησες.

Όπως βέβαια δηλώνεις εν’ λευκό, θα σε όριζε και πάλι στην ίδια θέση, που είναι πολύ ποιο πάνω από την θέση του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, εσύ βέβαια δεν δέχεσαι την θέση αυτή.

Γιατί άραγε;

Μου θυμίζεις τα κακομαθημένα παιδιά του σχολείου, επειδή τυχαίνει να είσαι και εκπαιδευτικός, το γνωρίζεις καλά το θέμα.

Αν και δεν είσαι Καρδιτσιώτης, οι Καρδιτσιώτες σε τίμησαν πολλές φορές, ώστε να έχεις κάνει μια πολιτική διαδρομή. Θεωρώ ότι, αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να ανταποδώσεις αυτό που σου έδωσαν οι Καρδιτσιώτες, εργαζόμενος νυχθημερόν για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων τους.

Πρέπει κάποια στιγμή να πιστέψεις στις δικές σου δυνάμεις, και μην πιέζεις πρόσωπα και καταστάσεις για να παίρνεις αυτό που θέλεις.

Αν δεν αποκοπείς από τα υποστυλώματα, και δεν πάψεις να πιέζεις τον.., να παρεμβαίνει για να παίρνεις θέσεις και αξιώματα, να είσαι σίγουρος, ότι δεν θα έχεις μέλλον στην πολιτική.

Αυτό νομίζω έκανες και προεκλογικά για να είσαι στο ψηφοδέλτιο με τον Αγοραστό και μάλιστα απαίτεισες να βγεις πρώτος περιφερειακός σύμβουλος, το οποίο και πέτυχες.

Νομίζεις ότι, και οι υπόλοιποι που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο σας, δεν είναι ικανοί, δεν είναι άξιοι, δεν ψηφίστηκαν και αυτοί από τον λαό της Καρδίτσας;

Δεν πρέπει λοιπόν, να δοκιμαστούν κι αυτοί;

Το όργανο που υπηρετείς κ. Καραγιάννη είναι καθαρά Πολιτικό Όργανο, και στηρίχθηκε από την Νέα Δημοκρατία που σήμερα είναι η Κυβέρνηση της χώρας, δεν μπορείς και ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας να συμπεριφέρεσαι έτσι, μόνο για ίδιον όφελος, ας το δουν οι Αρμόδιοι.

Επειδή συμμετείχα στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της Δυνατής Καρδίτσας, με επικεφαλή τον κ. Παπαλό, συναντήθηκα με πολλά πρόσωπα και έμαθα για  την διαδρομή σου, όταν παλαιότερα εκλέχθηκες εσύ μαζί του.

Δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς για υπόγειες διαδρομές, για έναν άνθρωπο που εκλέγεται για τρεις τετραετίες Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και μάλιστα την τελευταία φορά εκλέχτηκε με ποσοστό 58%.

Και σου θυμίζω, “αυτοί που ακολουθούν δεν θα μάθουν ποτέ πόσο σκληρά προσπαθεί να ανοίξει το δρόμο αυτός που ηγείται”.

Όταν εκλέχθηκες  με τον κύριο Παπαλό, σε τι σειρά είχες εκλεγεί;

Πόσους σταυρούς έλαβες;

Μάλλον πέμπτος ή έκτος ήσουνα και όμως σε έκανε Αντιδήμαρχο πρώτο στην τάξη, αναπληρωτή Δημάρχου. Τα ξέχασες αυτά;

Σου θυμίζω ότι, άλλοι σύμβουλοι που εκλέχθηκαν μαζί σου, παρέμειναν δημοτικοί σύμβουλοι και δεν έγιναν καν Αντιδήμαρχοι, το θυμάσαι αυτό;

Τι έχεις να πεις;

Το ίδιο έκανες και με τον Παπαλό τα ήθελες όλα.

Δεν σε ενδιέφερε ποτέ για τους συναδέλφους σου, πάντα κοιτούσες τον ευατούλησου και TηN  πάρτη σου, ισοπέδωνες  τους πάντες, αρκεί να φαίνεσαι εσύ μπροστά.

Από τότε είσαι το κακομαθημένο παιδί, γιατί πάντα τα ήθελες όλα δικά σου, μήπως νομίζεις ότι είσαι ο μοναδικός;

Είναι μικρή βλέπεις η κοινωνία της Καρδίτσας και όλα βγαίνουν στο φως.

Σοβαρευτείτε Κύριοι, και ασχοληθείτε με τα προβλήματα των συμπολιτών μας.

Αφήστε την προσωπική σας προβολή, αφήστε τις θέσεις, τα αξιώματα και εργαστείτε σεμνά και ταπεινά για τον λαό που σας ψήφισε.

Δυόμισι χρόνια τώρα μιλιάς  δεν έβγαλες, στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα προβλήματα του Νομού Καρδίτσας.

Τέλος να γνωρίζεις ότι, όλοι κρινόμαστε, από τις πράξεις, τις ενέργειες μας, αλλά και τις παραλείψεις μας.

Μοναδικός κριτής είναι ο ενημερωμένος λαός.

 

Γράφει ο  Ιωάννης Λ. Κολοβός, Τοπικός Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Συνεργασία του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τον Δήμο της Κω
Επόμενο άρθρο Η ΠΑΚ Θεσσαλίας στο πλευρό των αγροτοκτηνοτρόφων της Καρδίτσας