Ειδήσεις

Ι. Κολοβός: Τα καθημερινά προβλήματα της πόλης της Καρδίτσας


Τον πιστέψαμε όλοι και τον στηρίξαμε, δίνοντας του υψηλό ποσοστό εκλογής, για να κάνει την Καρδίτσα αγνώριστη, αυτός και οι συνεργάτες του.

Πράγματι δυο χρόνια μετά κάνεις δεν μπορεί να γνωρίζει αν μένει στην Καρδίτσα ή σε κάποια άλλη καινούργια πόλη!!! Όλοι μπερδευόμαστε. Μπράβο κ. Δήμαρχε τα κατάφερες, άξιοι οι συνεργάτες σου και οι Συνδιοικούντες τον Δήμο Καρδίτσας. Όποιος διέρχεται εντός της πόλεως, από την πρώτη στιγμή διαπιστώνει από το υπάρχον οδικό δίκτυο, ότι βρίσκεται σε τριτοκοσμική πόλη, του εύχομαι να μην έχει προβλήματα υγείας. Λακούβες παντού, δρόμοι κατεστραμμένοι. Πεζοδρόμια κατεστραμμένα, γεμάτα χόρτα, βλάστηση και αντικείμενα. Πινακίδες πεσμένες, αλλιωμένες,  κρυμμένες από την βλάστηση. Σκουπίδια πεταμένα παντού. Οι κάδοι απορριμμάτων, πέραν της δυσοσμίας, κλείνουν μέρος του οδοστρώματος, έχοντας ελλειπή σήμανση. Ξερά χόρτα, σωροί από κλαδιά  μέσα στους δρόμους. Ποδηλατόδρομοι σε πλήρη εγκατάλειψη, άκρως επικίνδυνοι για τους χρήστες. Ελλειπής σήμανση με φωτεινούς σηματοδότες σε άθλια κατάσταση. Ανεξέλεγκτη στάθμευση οχημάτων όλων των τύπων. Πλατείες εγκατελειμμένες με σπασμένα παγκάκια. Στο χώρο της πλατείας της Νέας Αγοράς ο καθένας κάνει ότι του κατέβει. Τα πάρκα σε πλήρη εγκατάλειψη. Ακόμα και το στολίδι της πόλης το Παυσίλυπο είναι απεριπίοιτο. Άπλυτοι δρόμοι, άπλυτες πλατείες και  πεζόδρομοι. Πάρκα με χόρτα ακούρευτα, χωρίς καπάκια στα φρεάτια, με δέντρα ακλάδευτα και πεσμένα, αλλά ετοιμόρροπα και επικίνδυνα δέντρα να πέσουν. Οικόπεδα γεμάτα βάτα, χόρτα και τρωκτικά κάθε λογής.Το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης μας το Παλέρμο που ο πρώην Δήμαρχος Παπαλός το βελτίωσε, εσύ κ. Δήμαρχε το εγκατάλειψες στην τύχη του, δεν δουλεύει το αυτόματο πότισμα γιατί; Από την αδράνειας σας ξεράθηκαν ολοσχερώς 20 – 25 δέντρα, οχτώ ετών περίπου. Τώρα βέβαια θυμηθήκατε να ρίξετε νερό με υδροφόρα, αλλά είναι πια αργά η ζημιά είναι ανεπανόρθωτη. Πολλά κτίρια σε όλη την πόλη είναι ετοιμόρροπα και επικίνδυνα να καταρρεύσουν, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών. Μπάζα πεταμένα παντού, τόσο στις παρυφές της πόλης, όσο και στον οικοδομικό ιστό. Μυριάδες τα προβλήματα, από που αρχίσει και που να τελειώσει κάνεις.

Που βρίσκονται τα μηχανήματα του Δήμου κ. Δήμαρχε; Υπάρχουν; Δουλεύουν; Δεν τα βλέπει κανείς. Ποτέ θα ασχοληθείτε με τον έλεγχο των σκουπιδιών και σωστή ανακύκλωση; Ξέρετε ότι οι κάδοι γεμίζουν με μπάζα, κλαδιά, χώματα, τα οποία μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ Τρικαλων, ως σκουπίδια με τεράστιο κόστος για την τσέπη του πολίτη. Κάντε καμία καμπάνια για το σοβαρότατο αυτό θέμα, κάντε ελέγχους στους ασυνείδητους πολίτες. Συντηρήστε τα απορρηματοφόρα οχήματα, γέμισαν δρόμοι απορρίμματα. Υπάρχει Δημοτική Αστυνομία; Ποιο είναι το έργο της; Με τι ασχολούνται αυτοί οι υπάλληλοι; Εφαρμόστε τους Κανονισμούς καθαριότητας και πράσινου, γνωρίζετε ότι υπάρχουν; Τους μελετήσατε;

Δήμαρχε βγείτε έξω, βγάλε τους συνεργάτες σου έξω στην κοινωνία, καταγράψτε τα  προβλήματα πολιτών, δώστε  άμεσα λύσεις. Έχουν περάσει τα δύο πρώτα χρόνια που διοικείς το  Δήμο και δεν έβαλες ακόμα ένα λιθαράκι στην πόλη. Δεν θέλω να μιλήσω για τα χωριά, αυτά είναι σαν να μην ανήκουν στην διοίκηση σου. Έχει  σταματήσει κάθε προσπάθεια στην εποχή των Καποδιστριακών Δήμων, δεν το λέω το λέει μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας. Γνωρίζουν οι συνεργάτες σου, τις διαδρομές που πρέπει να ακολουθήσουν για βρουν που πέφτουν οι Τοπικές Κοινότητες; Αν δεν γνωρίζουν, δεν το λέω τυχαία, πως θα επιλύσουν τα προβλήματα των χωριών. Όλα αυτά τα γράφω από ενδιαφέρον και αγάπη για τους συνδημότες μας, αλλά και για Εσάς να επιτελέσετε καλύτερα τα καθήκοντα σας, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Δεν θέλω να πιστέψω ότι θα είσαι ο Δήμαρχος  της μισής Πλατείας, γιατί την άλλη μισή την έκανε ο πρώην Δήμαρχος. Ρωτώ που βρίσκεσαι Δήμαρχε δεν σε βλέπει κανείς; Που  βρίσκονται οι αντιδήμαρχοι σου, οι συνεργάτες σου, είστε άφαντοι, σας ψάχνει ο κόσμος, θέλει να σας μεταφέρει τα προβλήματα του. Σας έχουν ψήφισει, σας εμπιστεύτηκαν. Νομίζουν όλοι, ότι είστε μόνιμα σε διακοπές. Εσείς βέβαια καλά περνάτε, αλλά τα προβλήματα του κοσμάκη που τρέχουν, ποιος θα τα λύσει. Κάποιος μια μέρα μου είπε για Σας: “Αυτός Γιάννη οχτώμιση χρόνια δεν μπόρεσε να τελειώσει το Διοικητήριο και θα φτιάξει τον Δήμο Καρδίτσας”, πρόσεχε Δήμαρχε μην επαληθευθούν τα λεγόμενα του. Ένας άλλος ψηφοφόρο σου κ. Δήμαρχε μου έλεγε: “Φτάσαμε  Γιάννη να λέμε Αλεξάκο και να κλαίμε”. Εγώ δεν θέλω να πιστέψω αυτά που είπαν συμπολίτες μας, αλλά κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, τώρα που είναι νωρίς. Γνωρίζετε ότι έχω εκλεγεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον συνδυασμό του Συνδιοικούντα και στενού συνεργάτη σας στο Δήμο Κώστα Παπαλό. Είμαι ανήσυχος και ενεργός πολίτης και δεν θέλω να θεωρηθώ συνυπεύθυνος, σε τυχόν αποτυχία σας, πράγμα το οποίο απεύχομαι και σας καλώ από την θέση που κατέχετε να συνεργαστούμε για το καλό του Δήμου μας. Αγαπάω την Καρδίτσα, αγαπάω τον τόπο μου, θα αγωνίζομαι γι’ αυτόν ανιδιοτελώς, και επειδή κάποιοι θα πουν τι φωνάζει αυτός; ποιος τον έβαλε; κάτι του έταξαν;  Σας λύνω μόνος την απορία σας, εγώ το ήθελα και Εσείς με βάλατε να ασχοληθώ με τα κοινά, να ασχοληθώ με τα προβλήματα σας. Εσείς με ψηφίσατε, να δίνω λύση και να συνεργάζομαι με την Δημοτική Αρχή, για να σας παρέχουμε ποιότητα ζωής και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Δυστυχώς αγαπητοί συνδημότες μου, επί δύο χρόνια τώρα, μετέφερα τα προβλήματα σας στους Αρμόδιους, στο Δήμαρχο, στους Αντιδημάρχους, στους Διευθυντές υπηρεσιών, αλλά υπήρξε πλήρη απαξίωση, απειλές και ύβρεις, δεν λάμβαναν υπόψη τίποτα, δεν ασχολούνταν  κανείς με αυτά επεσήμενα. Έτσι αναγκάστηκα και αποφάσισα να τα δημοσιεύω, μην τυχόν ιδρώσει το αυτί κάποιου.

Θα συνεχίσω να δημοσιεύω τα κοινά καθημερινά σας προβλήματα και ας μην είμαι αρεστός, τουλάχιστον δεν θα είμαι απαθείς και βουβός, απέναντι στα προβλήματα του τόπου μου και των συμπολιτών μου.

 

Γράφει ο Ιωάννης Λ. Κολοβός, Τοπικός Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας.

 

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο 17 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα