Ειδήσεις

Η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Καρδίτσας του ΚΚΕ για τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών


Συγχαρητήρια στους περίπου 800 μαθητές των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων της Καρδίτσας για τις βαθμολογίες τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Συγχαρητήρια σε όλους εσάς που περάσατε από τη δύσκολη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων, σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη στο νέο σας ξεκίνημα.

Χαιρετίζουμε την μεγάλη προσπάθειά σας να ξεπεράσετε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που προέκυπταν στην διάρκεια της φοίτησής σας στο σχολείο από την εφαρμοζόμενη πολιτική, τα προβλήματα των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς, στις υποδομές και την ασφάλεια.

Φτάσατε ως εδώ, δίνοντας μια έτσι και αλλιώς δύσκολη μάχη, σε μια απαιτητική χρονιά λόγω των συνθηκών που διαμόρφωσε για μια ακόμη χρονιά η πανδημία του κορονοϊού αλλά και της διαχείρισής της από μεριάς της κυβέρνησης. Χάρη στα πρωτόκολλα λάστιχο αρκετοί μαθητές της Γ’ Λυκείου στην Καρδίτσα νόσησαν και απουσίασαν από τα μαθήματα, χάθηκαν πολλές ώρες διδασκαλίας από νοσήσαντες καθηγητές του νομού, ενώ την ίδια στιγμή παρέμεναν οι ελλείψεις σε καθαρίστριες.

Μια χρονιά που έγινε ακόμη πιο απαιτητική και δύσκολη με την σημαντική αύξηση της ύλης που δύσκολα καλύφθηκε, με την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, που αφήνει για ακόμη μια χρονιά χιλιάδες μαθητές έξω από την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς στο νομό μας, κυρίως σε ειδικότητες και ειδική αγωγή.

Χαιρετίζουμε, επίσης, τις οικογένειές σας, που μαζί με όλα τα καθημερινά προβλήματα και το άγχος της ζωής, έκαναν προσωπικές θυσίες και αντιπάλεψαν δυσκολίες για το μέλλον των παιδιών τους.

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, η ακρίβεια και ειδικά το κόστος των σπουδών, ο νέος νόμος πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια που καλλιεργούν την απογοήτευση, το άγχος και την αβεβαιότητα για το μέλλον, δε πρέπει να σταθούν εμπόδια στα όνειρά σας για μορφωτική, επιστημονική και επαγγελματική ανέλιξη.

Είναι αποτέλεσμα της σήψης του καπιταλισμού και των πολιτικών του κεφαλαίου που υπηρετούν η ΕΕ και οι σημερινές κυβερνήσεις.

     Η συμμετοχή και η δράση μέσα από τους Συλλόγους και τους αγωνιστικούς φορείς των νέων, για σπουδές και ζωή με δικαιώματα είναι ο δρόμος που πρέπει να εμπιστευτεί η νέα γενιά.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις δεν είναι η μάχη της ζωής σας, αλλά μια μάχη στην ζωή σας. Σε κάθε περίπτωση, απέναντι στην δοκιμασία αυτή που την αντιμετωπίζετε με την φιλοδοξία να πετύχετε τους στόχους σας, χρειάζεται και η πίστη ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει .

Είτε περάσετε σε σχολή που σας ενδιαφέρει είτε όχι, να ξέρετε πως τη ζωή την καθορίζει η αγωνιστική και διεκδικητική στάση. Είμαστε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσετε αυτή την αγωνιστική πορεία, είτε ως φοιτητές, είτε ως εργαζόμενοι.

Καλούμε όλους τους νέους και τις νέες να “σημαδέψουν” με την πάλη τους την κοινωνία της εκμετάλλευσης, που γεννά την ανασφάλεια και τον ανταγωνισμό με στόχο τη σοσιαλιστική κοινωνία, όπου η παιδεία θα είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα.

 

Προηγούμενο άρθρο Δολωματικοί ψεκασμοί κατά του δάκου της ελιάς από την Περιφέρεια
Επόμενο άρθρο Συνάντηση ΣΘΕΒ – ΟΚΑΝΑ για ομαλή ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων στο εργασιακό περιβάλλον