Ειδήσεις

Η κυβέρνηση και η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ να προχωρήσουν στον διορισμό γιατρών στα Ιατρεία Βραγκιανών και Ρεντίνας


Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, με δημόσια επιστολή μας προς τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ στις 1/12/2021, ζητούσαμε από την κυβέρνηση και την διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, να προχωρήσουν στον άμεσο διορισμό νέου μόνιμου γιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών του Δήμου Αργιθέας Καρδίτσας, όπου οι 500 περίπου μόνιμοι κάτοικοι της έδρας της Δημοτικής Ενότητας Αχελώου -στα Θεσσαλικά Βραγκιανά, έμειναν χωρίς μόνιμο γιατρό εδώ και μήνες.

Στη δημόσια απάντησή του ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, δήλωνε τότε ότι η θέση του γιατρού για το Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών, προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Υγείας στις 30/9/2021 και με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα της 26/11/2021 καλύφθηκε και αναμένονταν ο διορισμός του μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.

Όμως παραμονές Χριστουγέννων δημοσιεύθηκε η «Απόφαση τοποθέτησης ιατρών υπόχρεων εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου» που υπέγραψε στις 23/12/2021 η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας κ. Θεοφίλου, στην οποία δεν περιλαμβάνεται η τοποθέτηση γιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών του Δήμου Αργιθέας, όπως και στο Περιφερειακό Ιατρείο Ρεντίνας του Δήμου Μουζακίου, διαψεύδοντας τα όσα δήλωνε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ.

Επομένως οι ηλικιωμένοι κατά βάση, κάτοικοι των Βραγκιανών του Δήμου Αργιθέας, όπως και της Ρεντίνας του Δήμου Σοφάδων Καρδίτσας, εν μέσω πανδημίας και με το χειμώνα μπροστά, θα συνεχίσουν να μην έχουν γιατρό, την ώρα που η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι της περιφέρειας διατυμπανίζουν ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη «τρέχει» και η Θεσσαλία πάει μπροστά!!!

Υπενθυμίζουμε ότι η μετακίνηση έκτακτων περιστατικών από τα ορεινά Βραγκιανά και τα γύρω χωριά της Αργιθέας, γίνεται κυρίως προς το Κέντρο Υγείας Φραγκίστας στο Νομό Ευρυτανίας, μέσω από κακούς χωματόδρομους, αφού η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας δεν φρόντισε εδώ και χρόνια να ασφαλτοστρώσει το δρόμο Ρογκίων μόλις 6 χλμ και Αργυρίου έως τα όρια των νομών Καρδίτσας-Ευρυτανίας άλλα 5 χλμ.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, αξιώνει από την κυβέρνηση και την διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, να προχωρήσουν άμεσα στον διορισμό νέου μόνιμου γιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών του Δήμου Αργιθέας Καρδίτσας, όπως και στο Περιφερειακό Ιατρείο Ρεντίνας Σοφάδων και να αφήσουν τα κούφια και μεγάλα λόγια.

Επίσης από την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, να προχωρήσει στην ασφαλτόστρωση του δρόμου Ρογκίων και Αργυρίου έως τα όρια με το Νομό Ευρυτανίας. 

 

Προηγούμενο άρθρο Κυριακή μετά την Χριστού Γέννησιν
Επόμενο άρθρο Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη για την απώλεια του Κάρολου Παπούλια