Ειδήσεις

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Παλαμά για το αρδευτικό ζήτημα


Έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει ακόμη μια χρονιά για το ζήτημα της άρδευσης και τον κίνδυνο αδυναμίας ποτίσματος των καλλιεργειών ιδίως για τα καταληκτικά σημεία που διαχρονικά καταγράφονται προβλήματα.

Από τη Δημοτική Αρχή Παλαμά εισπράξαμε καθησυχαστικές – σε ένα βαθμό – απαντήσεις, ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και ότι γίνονται παρεμβάσεις στο αρδευτικό δίκτυο (καθαρισμός καναλιών κλπ) στο πλαίσιο της χρηματοδότησης από τον «Ιανό».

Ωστόσο τελικά για άλλη μια φορά φάνηκαν οι ατέλειες του απαρχαιωμένου δικτύου και η απουσία ενός κεντρικού σχεδιασμού διαχείρισης των ζητημάτων του νερού. Παρά τις προτάσεις μας, η Δημοτική Αρχή στο τεχνικό πρόγραμμα δεν συμπεριλαμβάνει τέτοιου είδους ζωτικής σημασίας έργα. Απεναντίας, ακολουθώντας την πολιτική των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. ασκεί μια πολιτική βιτρίνας που δεν δίνει λύσεις σε καίρια ζητήματα των αγροτών.

Οι όποιες παρεμβάσεις συντελούνται, γίνονται πρόχειρα και χωρίς δίνουν οριστική λύση στο πρόβλημα. Στο πλαίσιο του προβλήματος άρχισαν υποκριτικά οι αντεγκλήσεις μεταξύ δημοτικής αρχής και μείζονος μειοψηφίας. Ας αναλάβουν τις διαχρονικές ευθύνες τους, δίνοντας λύση στο πρόβλημα της άρδευσης.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Παλαμά, πάγια θέση έχουμε την κατασκευή μόνιμων θυροφραγμάτων σε πρώτη φάση και ταυτοχρόνως όλες οι αρμόδιες αρχές να πιέσουν για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός κλειστού δικτύου που θα δώσει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα.

Ζητάμε και διεκδικούμε έργα αρδευτικά και αντιπλημμυρικά. Δεν μπορεί το χειμώνα να πλημμυρίζουμε και το καλοκαίρι να ψάχνουμε νερό για να ποτίσουμε. Επισης την ολοκλήρωση των εργασιών μεταφοράς μέρους του άνω ρου του Αχελώου. Η κυβέρνηση ας αναλάβει τις ευθύνες της και οι τοπικές αρχές, Δήμοι- Περιφέρεια τις δικές τους, που δεν διεκδικούν χρηματοδότηση και υλοποίηση των έργων αυτών.

Καλούμε όλους τους αγρότες να συσπειρωθούν στους Αγροτικούς Συλλόγους, διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λίμνης Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Συνέντευξη Λ. Μπακούρα: Πρόσβαση στο φυσικό αέριο ακόμα και για τις πιο απομακρυσμένες περιοχές