Ειδήσεις

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λίμνης Πλαστήρα για την έγκριση της τροποποίησης των Περιβαλλοντικών όρων του έργου Ζυγουρολίβαδο – Παλιό Μανδρί


Η πρόσφατη εξέλιξη της έγκρισης της τροποποίησης της Α.Ε.Π.Ο. του έργου: ‘’Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α.Σ.Π.Η.Ε.) Ισχύος 41,4 MW (9 Α/Γ) στη Θέση ’ΖΥΓΟΥΡΟΛΙΒΑΔΟ – ΠΑΛΙΟ ΜΑΝΔΡΙ’ και Συνοδά Υποστηρικτικά Έργα’’, δεν αποτελεί  μια απρόσμενη εξέλιξη, αλλά μια ακόμη ένδειξη του μέρους με το οποίο συντάσσεται η αστική δικαιοσύνη, ειδικά όταν πρόκειται να διασφαλίσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Για μια ακόμη φορά, κυβέρνηση και αστική δικαιοσύνη, καταμεσίς του καλοκαιριού, και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία οι καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα κατακαίουν τεράστιες δασικές εκτάσεις αλλά και λαϊκές περιουσίες, δίνουν το πράσινο φως για να συνεχιστεί το έγκλημα σε βάρος του λαού, που αφορά την παράδοση της ενέργειας και του φυσικού πλούτου στα μονοπώλια του κλάδου, στα πλαίσια της στρατηγικής της πράσινης ανάπτυξης, τη στιγμή που οι λαϊκές οικογένειες χρυσοπληρώνουν το ρεύμα και ετοιμάζονται για τη νέα «βαρυχειμωνιά» που έρχεται.

Τη στιγμή που Ρόδος, Κέρκυρα, Αττική, το «ενεργειακό θαύμα»όπως αποκαλείται η Κάρυστος και συνολικότερα η Νότια Εύβοια, αποδεικνύονται παντελώς απροστάτευτες λόγω της έλλειψης του αναγκαίου προσωπικού και εξοπλισμού για αντιπυρική θωράκιση και τη δασοπροστασία, το Υ.Π.ΕΝ. δίνει την έγκριση, στα κοράκια των Α.Π.Ε., να προχωρήσουν στο περιβαλλοντικό και ενεργειακό τους έγκλημα στα Άγραφα.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι αυτό το κράτος είναι εχθρικό για τις ανάγκες του λαού αφού δεν κάνει προσλήψεις στην πυροσβεστική και στα δασαρχεία αλλά το σημαντικότερο δεν παίρνει μέτρα για την πρόληψη των πυρκαγιών. Αντίθετα είναι ικανότατο για να προχωρήσουν τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων με ταχύτατες διαδικασίες ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος, της παράδοσης χιλιάδων στρεμμάτων δασών και προστατευόμενων περιοχών στους επιχειρηματικούς ομίλους της λεγόμενης «πράσινης ανάπτυξης» των ΑΠΕ, στους τουριστικούς ομίλους και τους μεγαλοκατασκευαστές, την οποία υπηρέτησαν και υπηρετούν πιστά όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), στη βάση των πολιτικών της Ε.Ε. όσο και οι εκλεγμένοι τους στην Τοπική Διοίκησηπου συμφωνούν με την πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας και της παράδοσης της στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων και φέρουν μεγάλες ευθύνες για τη θετική τους, αρνητική γνωμοδότηση πριν κάποια χρόνια σε όργανα και Δήμους, υπέρ της διέλευσης του Δικτύου υψηλής τάσης από το, σχεδιαζόμενο τότε, Αιολικό της Νιάλας μέχρι τον υφιστάμενο ΥΗΣ.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η ρεαλιστικότητα της πρότασης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Δήμους και Περιφέρειες, και στην προκειμένη στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, πως η στελέχωση μόνιμου φορέα Πολιτικής Προστασίας, με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό είναι η μόνη πρόταση η οποία μπορεί να προστατεύσει το φυσικό πλούτο αλλά και τις λαϊκές περιουσίες από τα φυσικά φαινόμενα, είτε πρόκειται για πυρκαγιές είτε για χιονοπτώσεις οι οποίες ειδικά για την περιοχή μας αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Όσες φορές η «Λαϊκή Συσπείρωση» έθεσε αυτά τα ζητήματα της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, αμφότεροι προσπάθησαν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση και να συγκαλύψουν τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και τις δικές τους.

Όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια έτσι και τώρα, με το λαό και τους φορείς του κινήματος θα βάλουμε φρένο στα σχέδια κυβέρνησης Ε.Ε. και κεφαλαίου και θα σταθούμε εμπόδιο ενάντια στο ξεπούλημα της ενέργειας στο μεγάλο κεφάλαιο και την υποβάθμιση του φυσικού μας περιβάλλοντος. Όπως όλο το προγούμενο διάστημα μέσα από πολύμορφους αλλά κυρίως μαζικούς αγώνες, μετρήσαμε κατακτήσεις, έτσι και τώρα θα μας βρούνε μπροστά τους και για μια ακόμη φορά, θα βγούμε νικητές.

Τα σωματεία και οι λαϊκοί φορείς να ετοιμάσουν την αγωνιστική απάντησή τους!

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στο δρόμο της ανατροπής.

Οργανώνουμε την πάλη, δυναμώνουμε τον αγώνα και στις επερχόμενες τοπικές εκλογές τους αποδυναμώνουμε όλους!

Για τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων!

  • Καλούμε σε έκτακτη ανοιχτή σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, στο οποίο θα συζητηθεί η πολύ σοβαρή συγκεκριμένη εξέλιξη.

 

  • Οργανώνουμε τον αγώνα μας, απέναντι στον πόλεμο που μας κήρυξαν, με πολύμορφες δράσεις, συσκέψεις, κινητοποιήσεις
  • Απαιτούμε σχέδιο άμεσης αξιοποίησης εγχώριων πηγών ορυκτών καυσίμων – λιγνίτης – κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ για την «πράσινη ανάπτυξη» και το εμπόριο ρύπων
  • Όχι στην απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, αγώνας για να γίνει πραγματικά κοινωνικό αγαθό, προσβάσιμο απ’ όλους και όχι ακριβό εμπόρευμα για τα κέρδη των λίγων.
Προηγούμενο άρθρο Ο Νίκος Δίπλαρος νέα προσθήκη του ΑΣΚ
Επόμενο άρθρο Σε συναγερμό για κίνδυνο πυρκαγιάς η Θεσσαλία