Ειδήσεις

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μουζακίου για την οδική απομόνωση κατοικιών του Δήμου


Για άλλη μια φορά, αν και πέρασαν τρία χρόνια μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του ΙΑΝΟΥ που και στο Μουζάκι άφησαν τραγικά αποτυπώματα με νεκρή και κατεστραμμένο το Κέντρο Υγείας,  ο λαός του δήμου Μουζακίου  βιώνει τις συνέπειες της σφοδρής κακοκαιρίας Ντάνιελ.

Παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστές οι αιτίες για  τα προβλήματα που δημιούργησε ο ΙΑΝΟΣ,   η τωρινή κακοκαιρία έρχεται να επιβεβαιώσει την ανησυχία και τις επισημάνσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης που κατά διαστήματα διατυπώσαμε. Τα πολυδιαφημισμένα ημιτελή ή τα έργα-«μπαλώματα» της ΤΕΡΝΑ στο Πάμισο ήταν αναμενόμενο να οξύνουν  ακόμα περισσότερο τα προβλήματα με καταρρεύσεις γεφυρών και αποκλεισμούς χωριών (Βατσουνιά-Δρακότρυπα, Αμυγδαλή Ελληνοκαστρο.

Συγκεκριμένα:

-Η γέφυρα Αργύρη, που με πολύ μεγάλη ταχύτητα και με την όπως- όπως υποστήριξη  με σιδερένιες βάσεις προκειμένου να αντέξει τη διέλευση του πολύ βαρύ φορτίου των ανεμογεννητριών για τα αιολικά πάρκα, κατέρρευσε οδηγώντας για πολλές μέρες τους κατοίκους της Δρακότρυπας, Βατσουνιάς αλλά και της Αργιθέας σε απομόνωση και αδυναμία πρόσβασης σε δομές Υγείας , εφοδιασμού αγαθών και αναγκαίου υλικού και μέσων για επισκευές και συντηρήσεις. Ο τριτοκοσμικός τρόπος μεταφοράς με σχοινιά και καλάθια υγειονομικού υλικού, τροφίμων κλπ, στην απέναντι όχθη.   έκφραση της αλληλεγγύης των κατοίκων της περιοχές , προφανώς δεν αμβλύνει το πρόβλημα και την πολύ μεγάλη ταλαιπωρία των κατοίκων.

-Αλλά και η προληπτική διακοπή της διέλευσης της στρατιωτικής γέφυρας  Καραϊσκάκη, που το ποτάμι παράσυρε τσιμεντένιο τίμημα υποστήριξης, ανέδειξε την μεγάλη καθυστέρηση κατασκευής, προκαλώντας ταλαιπωρία στην επικοινωνία και τον ανεφοδιασμό κάτοικων αρκετών χωριών (Αμυγδαλής, Ελληνόκαστρου, Πευκόφυτου κλπ )

Προφανώς και η κατάρρευση και άλλων τεχνικών αναδεικνύει την προχειρότητα κατασκευής και την ανάγκη για άμεση, ουσιαστική και με κάθε μέσο παρέμβαση της δημοτική αρχής για την αποκατάσταση και  επέκταση τους.

Είναι σαφές λοιπόν πως δεν έχει γίνει ποτέ ένας συνολικός σχεδιασμός και κατασκευή ολοκληρωμένων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, με βάση και τα μεταβαλλόμενα κλιματολογικά δεδομένα, αφήνοντας την περιοχή μας, όπως και άλλες περιοχές στη χώρα μας, αθωράκιστες απέναντι στα καιρικά φαινόμενα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Μουζακίου με παρεμβάσεις  σε περιφερειακή  και  κεντρική διοίκηση αναδείξαμε και στο παρελθόν προβλήματα που προέκυψαν από τον ΙΑΝΟ και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Καλούμε τη δημοτική αρχή  Μουζακίου να διαθέσει όλα τα τεχνικά μέσα και προσωπικό προκειμένου να διασφαλιστούν οι όροι ασφαλούς μετακίνησης,  διαβίωσης ,   επικοινωνίας  και  πρόσβασης των κατοίκων του δήμου  στα χωριά τους αλλά και σε στάνες ή άλλες σταβλικές εγκαταστάσεις .

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κανονικά η εβδομαδιαία λαϊκή αγορά της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Επιμελητήριο Καρδίτσας: Ενημερωτικό σε επιχειρήσεις για τις πλημμύρες