Ειδήσεις

Η ΟικόΣφαιρα για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής


Κάθε χρόνο στις 16 Οκτώβρη, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής. Γιορτάζεται για να θυμίζει την πείνα και τον υποσιτισμό γενικότερα εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη, αλλά και τούτη τη μεγάλη αντίφαση και ειρωνεία: Στις υποανάπτυκτες και υπό ανάπτυξη χώρες ο κόσμος πεθαίνει από την υποφαγία (υποσιτισμό)και στις αναπτυγμένες πεθαίνει από την υπερφαγία (παχυσαρκία). Στην πρώτη κατηγορία οι πολίτες ψάχνουν ακόμη και στα σκουπίδια για να βρούνε λίγη τροφή και στη δεύτερη κατηγορία οι πολίτες πετάνε στα σκουπίδια το πλεόνασμα της τροφής.

Οι γιατροί, όπως και οι ασθενείς, είναι όμηροι δύο ισχυρών βιομηχανιών. Από τη μια μεριά υπάρχει η φαρμακοβιομηχανία, που προσφέρει εύκολες φαρμακευτικές λύσεις αντί να ενθαρρύνει τους ασθενείς να αλλάξουν συνήθειες. Και από την άλλη, η βιομηχανία των τροφίμων προστατεύει ζηλότυπα τα συμφέροντά της εμποδίζοντας τη διάδοση ρητών συστάσεων γύρω από τις συνδέσεις ανάμεσα στη τροφή και την αρρώστια. Το κοινό στοιχείο και των δύο είναι μια βαθιά επιθυμία, να μην αλλάξει τίποτα.

Απόσπασμα από το παγκόσμιο μπεστ σέλερ τού Νταβίντ Σερβάν Σρεμπέρ: «Anticancer – Ένας νέος τρόπος ζωής».

Όσο ο άνθρωπος συνεχίζει να είναι ο άσπλαχνος καταστροφέας των κατώτερων όντων, δεν θα γνωρίσει ποτέ υγεία και ειρήνη. Όσο οι άνθρωποι  θα  κατασφάζουν τα ζώα,  άλλο τόσο θα σκοτώνουν ο ένας τον άλλον. Γιατί αυτός σπέρνει τον σπόρο της δολοφονίας.
Πυθαγόρας

Πιστεύετε ότι η τροφή ενός οποιουδήποτε ζωντανού οργανισμού, άρα και του ανθρώπου, είναι δυνατόν να αποτελεί την αιτία θανάτου του; Ότι δηλαδή οι τροφή του να τον οδηγεί στην ασθένεια και στη συνέχεια στο θάνατο; Κανένα ζώο, ούτε το σαρκοφάγο ούτε το φυτοφάγο ούτε το παμφάγο, δεν πεθαίνει από την τροφή του εφόσον αυτή είναι φυσιολογική και εφόσον ζει στο φυσικό του περιβάλλον. Και όμως πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας της διατροφής τους και ενός αφύσικου τρόπου ζωής.

Αρρωσταίνουν και πεθαίνουν πρόωρα ή ζουν περισσότερα χρόνια με υποβαθμισμένη έως κακή ποιότητα ζωής και φυσικά κάτω από μόνιμη ιατροφαρμακευτική υποστήριξη.

Ιπποκράτης
Δυστυχώς όμως ο σημερινός άνθρωπος, εγκλωβισμένος στον καταναλωτικό τρόπο ζωής και στα συμφέρονται των βιομηχανιών τροφίμων, κάνει το αντίθετο με όλες τις θλιβερές συνέπειες για την υγεία του. Τα ζωικά προϊόντα που κατά κανόνα αποτελούν τον κύριο όγκο της διατροφής του ανθρώπου είναι ασύμβατα με τη φύση του, αφού είναι αποδεδειγμένο ότι τα κορεσμένα λίπη, η χοληστερίνη και κάποια άλλα, που υπάρχουν στα ζωικά προϊόντα, αποτελούν τους κύριους παράγοντες σοβαρών ασθενειών, που οδηγούν στο θάνατο.

Υπενθυμίζουμε την απογευματινή τηλεδιάλεξη της ΟικόΣφαιρας που γίνεται με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα διατροφής. Η τηλεδιάλεξη θα πραγματοποιηθεί από δύο γιατρούς της αφάρμακης ιατρικής , την κ. Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου –Γρίβα και την κ. Μυρτώ Γρίβα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παρακολουθήσουν από το σύνδεσμο https://www.facebook.com/oikosfaira/

 

 

Προηγούμενο άρθρο 31 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Θάνος Σκάρλος προς ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις στην πραγματική απώλεια εισοδήματος