Ειδήσεις

Η Ομάδα γυναικών Καλλιθήρου για την Ημέρα των Γυναικών


Χαιρετίζουμε τις γυναίκες του μόχθου, της αγροτιάς, της εργατιάς, τις νέες μητέρες, τις συνταξιούχους, τις φοιτήτριες και μαθήτριες, που με τη μαζική συμμετοχή τους στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση διατράνωσαν την αντίθεσή τους σ’ αυτή την πολιτική της συνολικής ιδιωτικοποίησης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, των μεταφορών, της υγείας, της παιδείας ακόμα και του νερού που πίνουμε.

Με τη συμμετοχή μας σήμερα δηλώσαμε πως το έγκλημα στα Τέμπη είναι αποτέλεσμα των εγκληματικών πολιτικών, που αντιμετωπίζουν την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή ως κόστος. Είναι πολιτική επιλογή που ακολούθησαν στο σιδηροδρομικό έργο διαχρονικά και σε συνέχεια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, η καθεμία στη δική της κυβερνητική «βάρδια».

Φωνάξαμε πως δεν θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες κάτω από τις κοκορομαχίες των επίδοξων σωτήρων, με σκοπό να βγάλουν αλώβητη την πολιτική αυτή, που μας θυσιάζει στο βωμό του κέρδους.

Με τη συμμετοχή αυτή και με σύνθημά μας «ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΕΕ, ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ» τιμάμε τη σημερινή παγκόσμια ημέρα της γυναίκας και συνεχίζουμε ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ να παλεύουμε για τη ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑ, που μπορούμε να κατακτήσουμε σήμερα, τον 21ο αιώνα.

Μετατρέπουμε το θυμό και την αγανάκτησή μας σε συλλογική δράση και αγώνα, για να διεκδικήσουμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για εμάς και τις οικογένειές μας.

Η Ομάδα Γυναικών Καλλιθήρου «Αγγελική Φυτσιλή» μέσα από την πλατιά συζήτηση με τις γυναίκες του Καλλιθήρου και σε συνεργασία με τον Αγροτικό σύλλογο Καλλιθήρου πρόκειται να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στον τομέα της υγείας που στο χωριό μας εκφράζεται και μέσα από τις ελλείψεις που υπάρχουν στην υποδομή του αγροτικού ιατρείου.

Επίσης, σχεδιάζεται η πραγματοποίηση εκδήλωσης με θέμα το σύνθετο  κοινωνικό ζήτημα της βίας κατά των γυναικών.

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων