Ειδήσεις

Η Ομάδα Γυναικών Ταμασίου τίμησε την Ημέρα της Γυναίκας


Τιμώντας την 8 Μάρτη παγκόσμια Μέρα  της Γυναίκας με παρουσία πολλών γυναικών, η Ομάδα Γυναικών Ταμασίου οργάνωσε την Δευτέρα 11 Μάρτη εκδήλωση. Την εκδήλωση άνοιξε η Στέλλα Μανταλόβα κάνοντας αναφορά στην επέτειο της 8 Μάρτη.

Στη συνέχεια η Ανθούλα Νεστορίδου στην ομιλία που έκανε, αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και στις διεκδικήσεις τους. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις γυναίκες αγρότισσες τονίζοντας: «ο αγώνας των αγροτισσών και των αγροτών του προηγούμενου διαστήματος, στηρίχτηκε από την Ομάδα μας, και συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό τους. Άλλωστε είμαστε και οι ίδιες αγρότισσες. Εξάλλου οι διεκδικήσεις τους για τη μείωση του κόστους παραγωγής των προϊόντων τους μας αφορούν όλες μας καθώς, πέρα ότι η περιοχή μας είναι αγροτική περιοχή, είναι σημαντικό για να έχουμε φθηνά τρόφιμα. Συμπορευόμαστε στον αγώνα τους γιατί είναι αγώνας δίκαιος για να μπορούν να μείνουν και να ζήσουν στον τόπο τους.

Παλεύουμε μαζί τους απέναντι στα συμφέροντα που  εξυπηρετεί η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ που πετσοκόβει επιδοτήσεις και αποζημιώσεις και συμπιέζει παραπέρα τις τιμές, ευνοώντας τις μεγάλες αγροτικές Βιομηχανίες, τους μεσάζοντες και τις τράπεζες.»

Στην παρέμβασή της η Αργυρώ Χαλάτση μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκύπτουν από πολιτικές που στρέφονται ενάντια στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή της ταινίας:  «Δουλειά της», του Νίκου Labôt, που παρουσιάζει την Παναγιώτα, μια αναλφάβητη νοικοκυρά που αναγκάζεται να γίνει καθαρίστρια, εξαιτίας της ανεργίας του συζύγου της και μέσα από την δουλειά της θα σταθεί πρώτη φορά στα πόδια της μια ταινία για την γυναικεία χειραφέτηση.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ναυαγοί στη σύγχρονη ζωή - Του Κώστα Βλάχου