Ειδήσεις

Η Ωραία Ελένη από την Εθνική λυρική σκηνή στο 2ο Γυμνάσιο Καρδίτσας


Στο πλαίσιο του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος «Η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολεία», που υλοποιείται από την Εθνική Λυρική Σκηνή, 60 μαθητές των τριών τάξεων του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας, στις 28 και 29 Μαρτίου 2023, είχαν την ευκαιρία την  να γνωρίσουν το μουσικό είδος της όπερας, μέσα από διασκευή του έργου «Η Ωραία Ελένη» του Ζακ Όφενμπαχ, «πατέρα» της γαλλικής οπερέτας.

Οι μαθητές ανά ομάδες συμμετείχαν σε εργαστήρια στον χώρο του σχολείου μας και εξασκήθηκαν στη  Ρυθμική Απαγγελία, το Ηχοτοπίο και τις Γραφικές Παρτιτούρες, καθώς και στο Εικαστικό Περιβάλλον και στα Κοστούμια, υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών του προγράμματος Ευθυμιάδη Σοφίας, Τσιαντή Αναστασίας και Γαρίτου Αντιγόνης. Στη συνέχεια παρακολούθησαν διαδραστικά και συμμετείχαν στη χιουμοριστική οπερέτα για εφήβους «Η Ωραία Ελένη του Όφενμπαχ», επενδυμένη με τη μουσική του Κορνήλιου Σελαμσή. Η παράσταση με τη συμμετοχή των μαθητών, προσαρμοσμένη στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή αλλά και στους κοινωνικούς προβληματισμούς των εφήβων του σήμερα, τους θύμισε τον μύθο της Ωραίας Ελένης μέσα από την πολύχρωμη, μελωδική και αστεία εκδοχή του Όφενμπαχ, του μεγάλου αυτού συνθέτη.

Η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας ευχαριστούν θερμά την Εθνική Λυρική Σκηνή, που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές του σχολείου να εξοικειωθούν με την τέχνη του λυρικού θεάτρου και να πειραματιστούν καλλιτεχνικά μέσα από τη συμμετοχή τους σε μια διαδραστική παράσταση όπερας.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ερωτήματα προς Την ώρα του δημότη
Επόμενο άρθρο Ταυτόχρονη παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις σε Βουδαπέστη και Βουκουρέστι