Ειδήσεις

Η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα


Η θέση του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας για την Παιδεία είναι διαχρονική, ξεκάθαρη και κρυστάλλινη. Η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό για όλους ανεξαρτήτως κοινωνικής και οικονομικής προέλευσης. Δεν είναι εμπόρευμα για λίγους, δεν πωλείται! Οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να μην επιτρέψουμε να μετατραπεί σε εμπορικό προϊόν, το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της παιδείας για τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους ανέργους και τους μη προνομιούχους.  Είναι χρέος όλων μας να παλέψουμε για να παρέχεται στα παιδιά μας γνώση και παιδεία, πτυχία με ενιαία επαγγελματικά δικαιώματα, όλα εκείνα τα εφόδια που θα τους επιτρέπουν να δουλεύουν εδώ στην πατρίδα τους και να μην αναγκάζονται να πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς για την εξεύρεση δουλειάς πάνω στο αντικείμενό τους. Δε μπορεί η παιδεία να γίνει προνόμιο για λίγους.

Γι’ αυτό σαν Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας απαιτούμε την απόσυρση εδώ και τώρα του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Δεν θα επιτρέψουμε τη συρρίκνωση του δημόσιου πανεπιστημίου και τη μετατροπή της δημόσιας εκπαίδευσης σε πολυκατάστημα εμπορίου τίτλων για λίγους.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν στο Πανεκπαιδευτικό , Παλλαϊκό Συλλαλητήριο που θα γίνει σήμερα Παρασκευή 23-02-2024 στις 7 το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο ΤΕΕ/ΤΚΔΘ: Εορταστικές εκδηλώσεις σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα για τον εορτασμό συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση του ΤΕΕ