Ειδήσεις

Η πανδημία ως ευκαιρία ή … ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται


 Μέσα στη νύχτα (μεσάνυχτα Παρασκευής 29-1-) όπως ταιριάζει σε όσους σκοτεινά σκέφτονται και εν μέσω πανδημίας κατατέθηκε το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

Γιατί κρυφά;

  • Γιατί περιορίζονται οι εισακτέοι στα Α.Ε.Ι. και διοχετεύονται οι «αποτυχόντες» στα ιδιωτικά  κολλέγια και ΙΕΚ. Υπονομεύουν έτσι τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.
  • Γιατί αποκλείει από το πτυχίο όσους καθυστερούν από τις σπουδές τους αν και αποδεδειγμένα δεν επιβαρύνουν σε κανένα σημείο το Πανεπιστήμιο. Ουσιαστικά πλήττονται όσοι εργάζονται για να σπουδάσουν, δηλαδή οι φοιτητές που προέρχονται από τα πιο φτωχά κοινωνικά στρώματα.
  • Γιατί υπονομεύει το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ με την πανεπιστημιακή αστυνομία και μεταφέρει πόρους από τη διδασκαλία και την έρευνα στην αστυνόμευση. Αντί για συγγράμματα, βιβλιοθήκες, σίτιση, στέγαση, εκπαιδευτικό προσωπικό και υποδομές δίνει λεφτά για τη «φύλαξη» με κάμερες, ηλεκτρονικό φακέλωμα και φοιτητοφύλακες
  • Γιατί περιορίζει  την δράση του φοιτητικού κινήματος και ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις του.

Γιατί τώρα;

Γιατί με πρόσχημα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας από τον SARS Cov 2 επιδιώκει τις μικρότερες αντιδράσεις και μέσω των ελεγχόμενων  από αυτή ΜΜΕ να ενοχοποιήσει για την αύξηση των κρουσμάτων όποιον θέλει να αγωνιστεί. Πρόστιμα, απειλές και λάσπη σε όποιον αγωνίζεται.

Βιάζονται να εκτελέσουν το συμβόλαιο ως πολιτική μαφία που γνωρίζει πως αν υπάρξει το οποιοδήποτε ρήγμα τότε δεν θα μπορούν να σταθούν στιγμή στη θέση τους.

Βιάζονται γιατί … φοβούνται. Συκοφαντούν γιατί … φοβούνται. Ενισχύουν την αστυνομία αντί να χρηματοδοτήσουν την ΥΓΕΙΑ και την ΠΑΙΔΕΙΑ γιατί … φοβούνται! Θέλουν να μας φοβίσουν γιατί … φοβούνται.

Να μη μας μεταφέρουν το φόβο τους. Μαζί, με αλληλεγγύη και αγώνα μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Τα συλλαλητήρια της  28-1-21 δείχνουν το δρόμο.  

Την Πέμπτη 4-2-21 στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα πρόληψης, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη μόρφωση.

Της Κοινής Δράσης Εκπαιδευτικών Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο 7 νέα κρούσματα covid στην Καρδίτσα – 49 στην υπόλοιπη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Ένας σταθμός στη ζωή σου - Της Λίας Ρογγανάκη