Ειδήσεις

Η πανήγυρις της ιεράς μνήμης του Αγίου Νεκταρίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης


Την 9η Νοεμβρίου η αγίας μας Εκκλησία εορτάζει την ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη του θαυματουργού.

Η Ιερά μας Μητρόπολη εορτάζει και πανηγυρίζει την ιερά μνήμη του Αγίου, καθότι στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης φυλάσσεται ως τιμαλφές απόκτημα απότμημα του ιερού λειψάνου του εν αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη του θαυματουργού. Το ιερό λείψανο προσέφερε η αγαπώσα καρδία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Ως εκ τούτου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, θα προέστη της ακολουθίας του Εσπερινού και της Λιτανείας της εικόνος και του ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης.

Την κυριώνυμο ημέρα, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης.

Ενώ, το εσπέρας της αυτής ημέρας, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τέλεσε την ακολουθία του Εσπερινού και την ιερά Παράκληση προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης.

Προ της Απολύσεως, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: Ο άνθρωπος του Θεού Νεκτάριος. Ειρηνικός και ανεξίκακος.

 

Προηγούμενο άρθρο Απαγορεύεται η διέλευση κάθε είδους οχήματος επί της οδού Γαριβάλδη
Επόμενο άρθρο Παράταση υποβολής αιτήσεων για διαμονή στη φοιτητική εστία φοιτητών που προέρχονται από μετεγγραφές