Ειδήσεις

Η παρέμβαση των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας θα δυναμώσει


Η Νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, φανερά ενοχλημένη από τις παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο περιφερειακό συμβούλιο (18/2/21) για μια σειρά θέματα, που αποκαλύπτουν ότι πίσω από το δήθεν φιλολαϊκό προσωπείο που καλλιεργεί , κρύβεται ο ταξικός χαρακτήρας υπέρ του κεφαλαίου της πολιτικής της, όπως και της κυβέρνησης της Ν.Δ, προσπάθησε στην αρχή της συνεδρίασης, με το έτσι θέλω (πρόεδρος Π.Σ, περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχες), να εμποδίσει ανεπιτυχώς, τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, να τοποθετηθεί για δυο σημαντικά θέματα της επικαιρότητας (προβλήματα από την χιονόπτωση και για τα ζητήματα της πανδημίας).

Αλλά και στην συνέχεια της συνεδρίασης, τόσο κατά την διάρκεια των επερωτήσεων, των τοποθετήσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης στα θέματα της ημερήσιας διάταξης και ακόμα περισσότερα  των προτάσεων ψηφισμάτων που είχε καταθέσει η Λαική Συσπείρωση, χρησιμοποιώντας φτηνές τακτικές (ειρωνείες και διακωμώδηση τοποθετήσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης, αιτημάτων των ψηφισμάτων και κωλυσιεργία), προσπάθησε να υποβαθμίσει την πολιτική αντιπαράθεση και να αποφύγει να πάρει θέση για τα 3 από τα 4 ψηφίσματα.

Δείχνει όλο και πιο καθαρά, ότι θέλει το περιφερειακό συμβούλιο να λειτουργεί ως επικυρωτής των θεμάτων που αυτή φέρνει και στην πλειοψηφία τους προωθούν την αντιλαϊκή πολιτική Ε.Ε, κυβέρνησης και τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου στην περιοχή, προσπαθώντας να εξοστρακίσει τα ενοχλητικά θέματα και απόψεις που θέτει η Λαική Συσπείρωση, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων, των μικρών αγροτών και επαγγελματιών, που αναδεικνύει την ανάγκη για έναν άλλο δρόμο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης προς όφελος του λαού και όχι των καπιταλιστών.

Δυστυχώς για ακόμα μια φορά, σ’ αυτή την απαράδεκτη πρακτική της σε ότι αφορά την λειτουργία του Π.Σ, αλλά και σε βασικά  θέματα, βρίσκει στήριξη και από τις άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, πριν απ’ όλα από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ), την εκπρόσωπο των ναζί, την Πρωτοβουλία και την Πράσινη Θεσσαλία.

Όλοι μαζί, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, ψήφισαν την συμμετοχή της Περιφέρειας και με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στον Αναπτυξιακό Οργανισμό Ν. Λάρισας, που ανοίγει τον δρόμο για επιχειρηματική δράση περιφέρειας και δήμων, στην εκχώρηση τομέων και αρμοδιοτήτων δήμων και περιφέρειας σ’ αυτές τις αναπτυξιακές εταιρείες.

Για την έγκριση της ΜΠΕ ενός ακόμα ιδιωτικού υδροηλεκτρικού σταθμού στο Δροσάτο του Δήμου Αργιθέας Καρδίτσας. Για την συμμετοχή της περιφέρειας Θεσσαλίας στο πρόγραμμα Sustainable European Regional Future, που δαπανά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για μελέτες που θα ανοίγουν πιο πλατιά τους δρόμους για τις πράσινες μπίζνες των επιχειρηματικών ομίλων στις ΑΠΕ, που ιδιωτικοποιούν την ενέργεια, την κάνουν πιο ακριβό εμπόρευμα, μεγαλώνοντας τον αριθμό αυτών που δεν έχουν ρεύμα και καταστρέφουν το περιβάλλον, αντίστοιχα στην αποκομιδή και διαχείριση των αποριμμάτων από ιδιώτες σε βάρος της δημόσιας υγείας και της τσέπης του λαού.

Από κοινού, περιφερειακή αρχή και όλες οι άλλες δυνάμεις, απέρριψαν με διάφορες δικαιολογίες και προσχήματα, το ψήφισμα που είχε καταθέσει η Λαική Συσπείρωση, για την στήριξη των αιτημάτων των εργαζόμενων στον επισιτισμό-τουρισμό που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, υιοθετώντας την άποψη της περιφερειακής αρχής ότι η περιφέρεια και η κυβέρνηση τους στηρίζει, με εξαίρεση μια σύμβουλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ψήφισε το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης. Όπως επίσης και το ψήφισμα συμπαράστασης στους 7 αγωνιστές, αναμεσά τους και του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο περιφερειακό συμβούλιο,  που παραπέμπονται σε δίκη στις 5 Μάρτη, γιατί συμμετείχαν σε διαμαρτυρία του ΕΚΝΛ το 2018 έξω από το δικαστικό μέγαρο, ενάντια στους πλειστηριασμούς λαικών κατοικιών και περιουσιών, με το πρόσχημα ότι δεν έχουν διαβάσει την δικογραφία και ότι το περιφερειακό συμβούλιο δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης.

Η Λαική Συσπείρωση, που αποτελεί τον συνδυασμό του ΚΚΕ, δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα εκατοστό πίσω από το δικαίωμά της να λέει καθαρά όπως πάντα τις πολιτικές απόψεις της και να υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα, χωρίς να ζητάει την έγκριση των πολιτικών της αντιπάλων κάθε απόχρωσης, όσο κι αν τους ενοχλούν αυτές.

Δεν πρόκειται να πάψει να αντιπαλεύει με σθένος και από την πρώτη γραμμή των λαικών αγώνων, τις αντιλαϊκές πολιτικές Ε.Ε, κυβέρνησης, αστικών κομμάτων, περιφερειακών και δημοτικών αρχών, που υπηρετούν το εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά ανεργία, φτώχεια, πολέμους, σήψη και παρακμή, για χάρη των κερδών μιας μικρής μειοψηφίας καπιταλιστών. Να ξεσκεπάζει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης στα πλαίσια αυτού του συστήματος και της πολιτικής αυτών που τον υπηρετούν, αλλά και το δήθεν φιλολαϊκό προσωπείο τους.

Θα συνεχίσει σταθερά να παίρνει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των λαικών προβλημάτων και την διεκδίκηση της λύσης τους, τόσο μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο, όσο και έξω απ’ αυτό, ως η μόνη πραγματική δύναμη αντιπολίτευσης από την σκοπιά των εργατικών λαικών συμφερόντων, που παλεύει για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας και οικονομίας προς όφελος του λαού.

Προηγούμενο άρθρο Ευρωπαϊκή πρωτιά για Νηπιαγωγείο της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Βελτιώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας