Ειδήσεις

Η ΠΕΑΕΑ Καρδίτσας καλεί σε συμμετοχή στην πορεία ειρήνης


Το Παράρτημα Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ καλεί τα μέλη του, τους φίλους της Εθνικής Αντίστασης  και του Δημοκρατικού στρατού Ελλάδας, όλους τους φίλους της ειρήνης, να συμμετέχουν στην πορεία ειρήνης, που οργανώνει  η επιτροπή ειρήνης Ν. Καρδίτσας μαζί με άλλους φορείς του νομού  την Κυριακή 22  Μάη.

Η πορεία ειρήνης θα ξεκινήσει στις 7,30 μ.μ από το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης (αθλητικό πάρκο) και θα καταλήξει στην πλατεία Πλαστήρα (Παυσίλυπο). Η όλη εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό θεατρικό πρόγραμμα.

Η συμμετοχή μας σε αυτή την αντιπολεμική- αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση θα πρέπει να είναι μαζική .

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με την σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και των   άλλων αστικών κομμάτων, έχουν μετατρέψει ολόκληρη την Ελλάδα σε Ευρωατλαντικό στρατόπεδο, σε ορμητήριο για τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Ταυτόχρονα η χώρα μας γίνεται στόχος των ανταγωνιστών των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ –ΕΕ, με ανυπολόγιστους για τον λαό μας και τους άλλους λαούς της περιοχής, κινδύνους.

  • Καταδικάζουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, που διεξάγουν τα δύο αντίπαλα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα: το Ευρωατλαντικό και η καπιταλιστική Ρωσία με την απαράδεκτη εισβολή στην Ουκρανία.
  • Καμμιά εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία
  • Τώρα να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές μονάδες που δρουν εκτός συνόρων
  • Καταγγέλλουμε την κατάπτυστη συμφωνία για τις Αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, την οποία υπέγραψε η κυβέρνηση πριν λίγες μέρες

Την ειρήνη, θα την έχουμε, εφόσον αγωνιστούμε ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, ενάντια στον καπιταλισμό, το σύστημα δηλαδή που γεννά την εκμετάλλευση, την φτώχεια, τον πόλεμο, τον φασισμό.

Όλοι στην φιλειρηνική  αντιιμπεριαλιστική πορεία της Κυριακής 22 Μάη

 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Προηγούμενο άρθρο Έργα 16 εκατ. για την άρδευση στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Δημοτικό Σχολείο Μητρόπολης: Το όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη