Ειδήσεις

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κέρδισε τις εντυπώσεις στη 37η Philoxenia στη Θεσσαλονίκη


Με ένα από τα  πιο εντυπωσιακά και καλύτερα οργανωμένα Περίπτερα  συμμετείχε   η Περιφέρεια Θεσσαλίας  στην 37η Philoxenia 2022, την μεγάλη συνάντηση του ελληνικού  και διεθνούς τουριστικού κλάδου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.  Το Περίπτερο της Περιφέρειας  Θεσσαλίας επισκέφτηκε η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ  –  η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, ο Γ.Γ. ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης- και πλήθος κόσμου που ενημερώθηκε   για το σύνολο των τουριστικών προορισμών  της  Θεσσαλίας. Το 80 τ.μ. περίπτερο της Περιφέρειας  συγκέντρωσε το ενδιαφέρον χάρη στο πλούσιο  οπτικοακουστικό υλικό και τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο  virtual  κατάδυσης στα Υποθαλάσσια Μουσεία της Θεσσαλίας.

Η Θεσσαλική αποστολή πραγματοποίησε περισσότερες από 60  business 2 business  συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες από το  Ισραήλ, τη Ρουμανία, τη  Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ιταλία,  το Βέλγιο  και άλλες χώρες- στόχους. Παράλληλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε στενή συνεργασία με Δήμους, Επιμελητήρια, φορείς  και Συλλόγους πολιτισμού και τουρισμού, διοργάνωσε  ένα πλούσιο διήμερο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, αναδεικνύοντας τον γαστρονομικό πλούτο, τη λαογραφία και τις  χορευτικές παραδόσεις του τόπου. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τους: Δήμο Αλοννήσου, Δήμο Τεμπών – Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης, Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Καλλίχορος Καρδίτσας,  Επιμελητήριο Καρδίτσας, Δήμο Μετεώρων – Μ. Ε. Σ. Καστανιάς «Ο Στίνος», Meteorisimo -Ενιαίο Φορέα Τουρισμού Π.Ε. Τρικάλων και το Δήμο Πύλης.

«Η στοχευμένη  τουριστική πολιτική της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τις κατευθύνσεις του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού,  αποδίδει  καρπούς και αναβαθμίζει σημαντικά τη θέση της Θεσσαλίας στον τουριστικό χάρτη» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Γιάννης Μπουτίνας, ο οποίος είχε σειρά επαφών με τουριστικούς πράκτορες και εποικοδομητική συνεργασία  τόσο με την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, με θέμα την ανάπτυξη του οινοτουρισμού  στη Θεσσαλία όσο και με  την πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και τον Γενικό Γραμματέα ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη για  την ενδυνάμωση της συνέργειας  και της συνεργασίας σε δράσεις τουριστικής προβολής της Περιφέρειας.

Η Έκθεση Τουρισμού Philoxenia από την πρώτη της διοργάνωση το 1985, μέχρι σήμερα, σκιαγραφεί το προφίλ του τουριστικού επιχειρείν στη χώρα διατηρώντας το ισχυρό της brand name, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα της τουριστικής αγοράς, συντονίζεται με τις ανάγκες του επαγγελματία και τις επιθυμίες του ταξιδιώτη, ενώ συμβάλει στην ανάδειξη προορισμών και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Στο  τριήμερο τουριστικό γεγονός η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέδειξε  το μήνυμα  της  βραβευμένης της τουριστικής καμπάνιας Thessaly hancrafted by time.

H Θεσσαλία είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο ο χρόνος υφαίνει μια μοναδική ιστορία.

Η Θεσσαλία είναι το εργόχειρο του χρόνου που έπλασε στο πέρασμά του τα τοπία, τους ανθρώπους, τους πολιτισμούς, τους μύθους. Θυμίζει την εποχή που οι άνθρωποι δημιουργούσαν πράγματα με τα χέρια τους.

Στη Θεσσαλία κάθε ιστορία και ένα νήμα. Κάθε νήμα είναι ένα μοναδικό στοιχείο της φύσης, μια χρονική στιγμή, ένας άνθρωπος, μια πέτρα, ένας καρπός, ένα τοπικό προϊόν, ένα χωριό, ένας τόπος, μια εμπειρία.

Στη Θεσσαλία , ο χρόνος δημιουργεί μια μοναδική ιστορία εδώ και χιλιάδες χρόνια. Μια ιστορία αξίας και  παράδοσης. Μια ιστορία αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου, μέσα από τον άνθρωπο της Θεσσαλίας…

 

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοϊού την Τρίτη 22/11
Επόμενο άρθρο Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Τ.Κ. Κρυονερίου