Ειδήσεις

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Διεθνή Έκθεση Prowein dusseldorf


Με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Διεθνή Έκθεση Prowein dusseldorf, του κλάδου οίνου και ποτών,  που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από τις 15 έως τις 17 Μαΐου 2022.

Μετά από τη διακοπή λόγω της πανδημίας, η Prowein dusseldorf έκανε μια εντυπωσιακή επιστροφή, η οποία χαρακτηρίστηκε από την θετική ατμόσφαιρα, την δια ζώσης επαφή και επικοινωνία και ένα εξαιρετικό πρόγραμμα εκδηλώσεων. Κατά το τριήμερο της Έκθεσης, στην οποία συμμετείχαν 5.700 εκθέτες από 62 χώρες, προσήλθαν περισσότεροι από 38.000 εμπορικοί επισκέπτες από 145 χώρες, αναδεικνύοντας την  PROWEIN, ως το κεντρικό γεγονός του κλάδου οίνου και ποτών.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λάρισας συμμετείχαν στο πλευρό των τοπικών επιχειρήσεων του κλάδου οίνου και ποτών, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της προώθησης των εξαγωγών.

Η αποστολή της Θεσσαλίας αποτελούνταν από 3 οινοποιούς και 4 αποσταγματοποιούς, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις επαγγελματικές τους συναντήσεις και να συνάψουν συμφωνίες.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Απόστολος Μπίλλης και ο γεωπόνος του Τμήματος Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της  Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας κ. Γεώργιος Κανάκης. Τα stand των Θεσσαλών εκθετών τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ κ. Βασίλειος Κοΐνης, ο οποίος συνομίλησε με τον κ. Μπίλλη για θέματα που αφορούν τα θεσσαλικά κρασιά και αποστάγματα, ενώ είχε την ευκαιρία να γευτεί εκλεκτά κρασιά και αποστάγματα της περιοχής μας. Σημαντική και ενδεικτική του ενδιαφέροντος για τα ποιοτικά θεσσαλικά προϊόντα, ήταν και η επίσκεψη της Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, κας Φρίντας Γεωργίου.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ενεργειακή Κοινότητα ιδρύει ο Δήμος Παλαμά
Επόμενο άρθρο Εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου