Ειδήσεις

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής συμπληρώνει 25 χρόνια λειτουργίας και γιορτάζει


Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» συμπληρώνει εφέτος 25 χρόνια λειτουργίας, προσφοράς στη βυζαντινή μουσική και διακονίας στην Εκκλησία.

Στο πλαίσιο αυτό θα διεξαγάγει Επετειακές Εκδηλώσεις, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, στις οποίες θα ψαλούν Ύμνοι της περιόδου του Πεντηκοσταρίου από τους διπλωματούχους, πτυχιούχους, τελειόφοιτους και σπουδαστές της Σχολής στα ελληνικά και σλαβονικά.

Σκοπός και στόχος των επικειμένων Επετειακών Εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη του διασωσμένου μεγαλείου του βυζαντινού μουσικού πολιτισμού, καθώς και η άρτια μουσική εκπαίδευση και κατάρτιση των εκπαιδευμένων και εκπαιδευομένων, οι οποίοι στέκονται ευπρεπώς σε ιερά αναλόγια των Ιερών Ναών της Ιεράς μας Μητροπόλεως αλλά και σε αναλόγια άλλων πόλεων της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Ως εκ τούτου, το Σάββατο 25 Μαΐου και ώρα 7:00΄μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης θα πραγματοποιηθεί Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής και την Κυριακή 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων για Δωρεάν Σίτιση Ακ. Έτους 2024-2025
Επόμενο άρθρο Το Μουσείο της Πόλης, η Πόλη του Μουσείου: Στο επίκεντρο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων το Νέο Δημαρχείο