Ειδήσεις

Η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τον Νίκο Αποστόλου


Η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τον σ  Νίκο Αποστόλου από το Αμπελικό Καρδίτσας που «έφυγε» χθες από κοντά μας.

Ο σ Νικολάου – Αποστόλου Νικόλαος, αυτό είναι το πλήρες  όνομα γεννήθηκε το 1935 στο Αμπελικό, το Μπόσκλαβο όπως το ξέρουν οι παλιότεροι. Κατάγονταν από αγροτική οικογένεια. Οι γονείς και τα αδέρφια του δούλευαν και σαν εργάτες .Η οικογένειά του πήρε ενεργό μέρος στην αντίσταση ενάντια στους ναζί κατακτητές. Μετά τη συνθήκη της Βάρκιζας , όταν άρχισαν οι διώξεις και η τρομοκρατία ενάντια σε όλους αυτούς που πολέμησαν το φασισμό, η οικογένεια του,   πέντε αδέλφια και δυο αδελφές, κατέφυγαν στα βουνά  και όσοι μπορούσαν πήραν ξανά  τα όπλα για να υπερασπίσουν την πατρίδα μας.

Τα  δυο αδέλφια  του μαχητές στο ΔΣΕ, σκοτώθηκαν σε μάχη. Ο  Νίκος, ανήλικος τότε, και η μικρότερη αδερφή του, με τη φροντίδα του ΔΣΕ  έφυγε με άλλα παιδιά μαχητών του ΔΣΕ για τις Λαϊκές Δημοκρατίες. Κατέληξε στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας,  όπου το λαϊκό κράτος τους βοήθησε να σπουδάσουν. Ταυτόχρονα με τις σπουδές,  από το 1950 έως το 1956 εργαζόταν σε χυτήριο. Πήρε το πτυχίο του πολιτικού μηχανικού. Άσκησε   το επάγγελμα, έως την συνταξιοδότησή του το 1993 οπότε και επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από  πολλά  χρόνια προσφυγιάς.

Στην Λ.Δ.Γ. ήταν οργανωμένος στην Νεολαία, στο Συνδικάτο και εργατική φρουρά. Το 1954 έγινε μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γερμανίας. Ήταν μέλος του Γραφείου Περιοχής Λειψίας και γραμματέας της ΚΟΒ στο εργοστάσιο για πολλά χρόνια.

Το 1962 παντρεύτηκε και απόκτησε με την σύζυγό του  δυο παιδιά που μεγάλωσαν, σπούδασαν και εργάζονται στη Γερμανία.

Με τον επαναπατρισμό του το 1993 οργανώθηκε στο ΚΚΕ και  από το 1996 ήταν  γραμματέας της ΚΟΒ Αμπελικού. Ο σ Νίκος ανέπτυξε πολύπλευρη δράση και στήριξε πολύμορφα τη δουλειά της Κομματικής Οργάνωσης Καρδίτσας μέχρι το θάνατό του. Για 13 χρόνια ήταν πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Αμπελικού

Θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μας  η προσωπικότητα και η αταλάντευτη στάση του συντρόφου που  σε δύσκολες καμπές της ιστορίας του κόμματος  υπεράσπισε τον κομμουνιστικό χαρακτήρα και τις λενινιστικές αρχές λειτουργιές του

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια στις κόρες του  Έλλη και Αλίκη και τις διαβεβαιώνουμε πως ο σύντροφος Νίκος  θα είναι μαζί μας στους καθημερινούς αγώνες για στην ισχυροποίηση του Κόμματος για να πετύχουμε όλα όσα και εκείνος ονειρεύτηκε και πάλεψε.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Διενέργεια Γενικής Συνέλευσης για την Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Θεσσαλίας