Ειδήσεις

Η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ επισκέφθηκε το ΚΕΠΕΠ


Αντιπροσωπεία της Τ.Ε Καρδίτσας του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Χριστίνα Μπεκιάρη γραμματέα της Τ.Ε και τους Έκτορα Γάζο και Γιώργο Παπαδόπουλο μέλη του ΤΓ, συναντήθηκε με την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου εργαζομένων ΚΕΠΕΠ Καρδίτσας (παράρτημα αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρίες) κ Ευαγγελία Καλαπανίδα και άλλα μέλη Δ.Σ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Προβλήματα που πρόσφατα είχαν δημοσιοποιήσει με  κοινή  ανακοίνωση με άλλα ΔΣ αντίστοιχων δομών της Θεσσαλίας. Ταυτόχρονα να προβληθούν οι θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με τις δομές κοινωνικής πρόνοιας.

Στη συζήτηση αναδείχτηκαν οι σοβαρές ελλείψεις  σε προσωπικό και ειδικότητες που είναι αναγκαίες για την ολόπλευρη αποθεραπεία και αποκατάσταση των παιδιών με αναπηρίες. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη δομή, στα οποία προστέθηκαν και άλλα εν μέσω πανδημίας, όπως η μη κανονική πληρωμή για τις κυκλικές βάρδιες, η  νυχτερινή εργασία, τις Κυριακές και τις αργίες καθώς και καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας στο επικουρικό προσωπικό.

Αναφέρθηκαν επίσης  και στο έκτακτο βοήθημα που παρά το γεγονός ότι έλαβαν οι υπόλοιποι υγειονομικοί πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, οι ίδιοι δεν το δικαιούνται. Τόνισαν μάλιστα πως  την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσα από τον σύλλογό τους ανέδειξαν όλα τα παραπάνω προβλήματα, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ανέδειξε τις ευθύνες όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων για την υποβάθμιση των δομών πρόνοιας καθώς και για την αντεργατική τους πολιτική που έχει σαν αποτέλεσμα τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την απληρωσιά. Αυτή η  πολιτική  βάζει τις ανάγκες των πιο ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού, όπως είναι τα παιδιά με αναπηρίες , στο ζύγι του «κόστους-οφέλους». Πολιτική  που οδηγεί στην παραπέρα υποβάθμιση των απαραίτητων υπηρεσιών που έχουν ανάγκη για την αποθεραπεία και αποκατάστασή τους.

Το ΚΚΕ στήριξε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και ψήφισμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας μέσω των εκλεγμένων του με τη Λαϊκή Συσπείρωση απαιτώντας να ικανοποιηθούν άμεσα . Αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας ήταν η ικανοποίηση ενός μέρους των αιτημάτων των εργαζομένων όπως η πληρωμή των υπερωριών και της μισθοδοσίας του επικουρικού προσωπικού.

Ταυτόχρονα η αντιπροσωπεία της ΤΕ του ΚΚΕ  κάλεσε μέσω του ΔΣ, τους εργαζόμενους της δομής, να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και να συμπορευτούν με το  ΚΚΕ στον αγώνα αυτό, τονίζοντας ότι τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζουν οι δομές πρόνοιας, είναι κρίκος στη αλυσίδα της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής που χτυπάει τα λαϊκά δικαιώματα στο σύνολό τους.

Το δικαίωμα στην αποθεραπεία και την αποκατάσταση των παιδιών με αναπηρία   είναι αναφαίρετο και αποτελεί απαραίτητο όρο για ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα. Αυτό απαιτεί δομές εξοπλισμένες με προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, πλήρους και μόνιμης απασχόλησης καθώς και κατάλληλες υποδομές (κτιριακές κ.α). Με ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα παραπάνω και να καλυφθούν όλα τα αιτήματα των εργαζομένων. Σε αυτή την υπόθεση το ΚΚΕ πρωτοστατεί και διαθέτει όλες του τις δυνάμεις για την οργάνωση της πάλης με σκοπό  την κάλυψη των όλων των σύγχρονων αναγκών του λαού.

 

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού
Επόμενο άρθρο Γιώργος Καραβίδας: ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ., Προβληματίζουν οι αποφάσεις για αρμοδιότητες και προσλήψεις