Ειδήσεις

Η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ για την απώλεια του Βαγγέλη Ξυδιά


Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης κηδεύτηκε με πολιτική κηδεία στην Καρδίτσα το μέλος της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ Βαγγέλης Ξυδιάς που πρόωρα «έφυγε» από κοντά μας  ηττημένος από τον καρκίνο. Πλάι στη σκεπασμένη με τη κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο σορό του βρέθηκαν για τον τελευταίο αποχαιρετισμό η μητέρα του Φραγγούλα, η γυναίκα του η Μπάσια,  τα παιδιά του ο Χρήστος και ο Φραγκίσκος, η εγγονή του η Μαρίνα , η αδερφή του η σ Βάσω με το σύζυγό της το  σ Γιώργο και πλήθος συγγενών φίλων και συντρόφων.

Εκ μέρους της ΕΠ Θεσσαλίας τον Βαγγέλη Ξυδιά αποχαιρέτησε ο σ Γιάννης Τσιούτρας  μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ που μεταξύ των άλλων σημείωσε : «Δεν είναι εύκολο να συμβιβαστούμε με την ιδέα του αποχωρισμού. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως δε θα σε ξαναδούμε στα κομματικά γραφεία απορροφημένο στη μελέτη, να σημειώνεις και να υπογραμμίζεις με τα πολύχρωμα  μολύβια σου, να αναλύεις, να εξειδικεύεις και να βαθαίνεις τη θεωρία μας. Με το χαμόγελο, με τον καλό λόγο, απλός, λιγομίλητος, αλλά ανήσυχος  και μαχητικός, ήσουν πάντα παρών σε μικρές αλλά και μεγάλες στιγμές της κομματικής ζωής. Με αδιαμφισβήτητο όπλο τις στέρεες γνώσεις του μαρξισμού  και τις διαχρονικές αξίες της ιδεολογίας μας καταξιώθηκες στη συνείδηση όλων μας σαν ο κατ εξοχήν ιδεολογικός υπεύθυνος της οργάνωσής μας»

Ο σ Σωτήρης Στουρνάρας εκ μέρους της ΚΟΒ Βλαχομαχαλά της οποίας ήταν μέλος ο Βαγγέλης Ξυδιάς, επεσήμανε πως με την καθοριστική του παρέμβαση συνετέλεσε να έχουν οι συνεδριάσεις της ΚΟΒ ουσία, σωστό περιεχόμενο και προσανατολισμό. Αθόρυβα, χωρίς εντάσεις και εκνευρισμούς, διακριτικά, χωρίς κόντρες και επικρίσεις βοηθούσε την οργάνωση να ξεπερνά αδυναμίες και να βελτιώνει τη λειτουργία της. Αναφέρθηκε επίσης στη συμβολή του στις παρεμβάσεις της ΚΟΒ για την οργάνωση του αγώνα των κατοίκων του Αλιακ Μαχαλά για αποζημιώσεις από τις ζημιές από τις πλημμύρες που έπληξαν την Καρδίτσα το φθινόπωρο του 2020 και την ανάγκη κατασκευής έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Ο Άρης Μπαντής εκ μέρους των συναδέλφων στην πρώην Ένωση Αγροτικών συνεταιρισμών τόνισε «Τι να θυμηθεί κανείς και τι να ξεχάσει; Μαζί ανταμώσαμε στις αίθουσες , γραφεία, σε εργασιακούς- τέλος πάντων- χώρους της Ένωσης γεωργικών Συνεταιρισμών. Νιώθαμε δέος όταν σε βλέπαμε πίσω από οθόνες υπολογιστών, ανάμεσα σε εκτυπωτές. Όμως εσύ ένιωθες την ανάγκη και τον καημό του συναδέλφου. Καταλάβαινες τα «θέλω του» και «τα πρέπει»

Εκ μέρους της οικογένειας και των συγγενών εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη και οδύνη τους η Μίνα Αγγέλου αναφέρθηκε στο μεγαλείο ψυχής του σ Βαγγέλη, τη γενναιότητα ,την ελπίδα και την αισιοδοξία  που αντιμετώπιζε την ασθένεια. Τόνισε επίσης στο ρόλο της οικογένειάς του, γνωστή στην Καρδίτσα για τις αγωνιστικές της παραδόσεις  την πλούσια κομματική και συνδικαλιστική δράση, ιδιαίτερα του πατέρα του Χρήστου. Αναφέρθηκε επίσης  και στις διώξεις και εξορίες που υπέστη η οικογένεια του Βαγγελη από το μετεμφυλιακό και δικτατορικό καθεστώς, γεγονός που επέδρασε αποφασιστικά στον πολιτικό και ιδεολογικό προσανατολισμό του

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου στο Δήμο Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Ανεξαρτητοποιήθηκε από το συνδυασμό Νέα Πορεία ο Νώντας Γκινής