Ειδήσεις

Η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ για την προεκλογική φιέστα του Αλέξη Τσίπρα στην Καρδίτσα


Σε μια περίοδο που ο λαός στενάζει από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, με την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχια και το πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψη του στο νομό έστησε φιέστα παροχολογίας και κάλπικου καβγά με την κυβέρνηση, για το ποιος είναι ποιο ικανός συνεχιστής της ίδιας βάρβαρης για τα λαϊκά στρώματα πολιτικής!

Η επίσκεψη του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα, στην Καρδίτσα και η  ομιλία του στο αίθριο της δημοτικής αγοράς, μέσω της οποίας επιχείρησε να αποσπάσει τη συναίνεση των λαϊκών στρωμάτων, απέχει πολύ από τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι και η νεολαία της περιοχής.

Την ίδια στιγμή που λίγο παραδίπλα στον κόμβο της Ε65, οι βιοπαλαιστές αγρότες δίνουν έναν πολυήμερο παλικαρίσιο αγώνα επιβίωσης, ενάντια στην νέα ΚΑΠ, την οποία στήριξαν και υλοποιούν όλα τα κόμματα μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ,  που τους πετάει έξω από τα χωράφια τους, παλεύοντας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Οι γελοιότητες του κ. Τσίπρα να ανεβαίνει σε ένα παρκαρισμένο τρακτέρ στα Τρίκαλα για να μιλήσει στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και όχι βέβαια στα αγροτικά μπλόκα τα οποία αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι, μην τον κακοχαρακτηρίσουν τα αφεντικά του, θυμίζει το γνωστό ρητό ότι «η ιστορία ορισμένες φόρες επαναλαμβάνεται ως  φάρσα».

Στη συνέχεια, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Καρδίτσας σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης…..όσο πιο μακριά από το μπλόκο των αγροτών.  Τα όσα δε είπε…πέρα από τις γνωστές προεκλογικές κορώνες, δεν δίνουν καμία απάντηση στα οξυμένα προβλήματα και τα πάγια αιτήματα των αγροτών. Πως θα μπορούσε άλλωστε αφού και ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί την ίδια πολιτική που ξεριζώνει τους αγρότες από τη γη τους. Και για του λόγου του αληθές, να θυμίσουμε πως το κόστος παραγωγής εκτινάχθηκε, όταν καταργήθηκε η επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ενώ την ίδια στιγμή έδινε  στο κεφάλαιο απαλλαγές δισεκατομμυρίων.

Όπως επίσης, ότι οι μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα και η ακρίβεια οφείλονται στο μπούκωμα των επιχειρηματικών ομίλων της “πράσινης ανάπτυξης” με δεκάδες δισ. ευρώ και στην πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας, με την οποία συμφωνεί. Τα  «φούμαρα» περί επανακρατικοποίησης της ΔΕΗ δεν διαγράφουν από τη μνήμη των αγροτών τα αυξημένα τιμολόγια αγροτικού ρεύματος που πλήρωναν στην κατά τα άλλα «κρατική ΔΕΗ»

Τα όσα είπε περί «κατώτατου εγγυημένου εισοδήματος», δηλαδή το όριο διαβίωσης που έχει καθορίσει η ΕΕ, ουδεμία σχέση δεν έχει με τις κατώτατες εγγυημένες τιμές των προϊόντων που θα καλύπτουν το κόστος και θα εξασφαλίζουν ένας αξιοπρεπές εισόδημα για να ζήσουν οι αγρότες και οι οικογένειές τους.

Ακόμα και για τον Αχελώο, που  επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ “πάγωσε” η μερική εκτροπή του, που θα μπορούσε να δώσει μια ανάσα στους παραγωγούς, με περισσό θράσος επικαλέστηκε την αρνητική απόφαση του ΣΤΕ για να κλείσει για πάντα αυτή τη συζήτηση.

            Οι υποσχέσεις περί παγώματος των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και αγροτικής γης είναι κούφια λόγια αφού λίγες μέρες πριν, όλοι μαζί ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, απέρριψαν την τροπολογία του ΚΚΕ στη βουλή με την οποία ζήτησε να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας και των περιουσιακών στοιχείων των αυτοαπασχολουμένων ενώ την ίδια στιγμή έλεγε ότι «σε καμία ευνομούμενη πολιτεία δεν απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί».

Όπως επίσης απέρριψε, πριν ενάμιση χρόνο, μαζί με την κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα που δεν έβγαλαν άχνα, τις τρεις τροπολογίες που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ στην Βουλή και προέβλεπαν την επιδότηση και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα, την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και μηδενικό ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, εργαλεία και μηχανήματα.

Ας αφήσει λοιπόν ο κύριος Τσίπρας τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα». Για αυτό άλλωστε αποφεύγει τα μπλόκα γιατί ξέρει ότι και η επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι, απέναντι με αγροτικά μπλόκα  θα βρεθεί.

Στην ομιλία του στην απογευματινή συγκέντρωση, παρά τις βαρύγδουπες εκφράσεις περί «συμβολαίου δημοκρατίας και δικαιοσύνης» η ουσία της ομιλίας του ήταν «συμβόλαιο συνέχισης της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής». Μπορεί να επιστράτευσε τους γνωστούς εκβιασμούς και τα κάλπικα διλήμματα, που καμιά σχέση δεν έχουν με τις αγωνίες του λαού, μπορεί να έδωσε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, δεν μπόρεσε να διαγράψει από τη λαϊκή μνήμα τα αντιλαϊκά έργα και ημέρες τους τόσο ως κυβέρνηση όσο και ως αντιπολίτευση. Εν τέλει, ότι και να λέει ο καθένας, κρίνεται από τις πράξεις του!

Πέρασε ανεπιστρεπτί ο καιρός που οι υποσχέσεις όπως «θα σκίσουμε τα μνημόνια με ένα άρθρο και ένα νόμο» μπορούσαν να ξεγελάσουν. Τώρα υπάρχει πείρα και όσες προεκλογικές κορώνες κι αν ακουστούν όπως ότι «στις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης θα καταργήσουμε όλους τους νόμους που θίγουν τους πολίτες» – δεν διευκρίνισε βέβαια αν μιλάει για το 50% των νόμων της κυβέρνησης της ΝΔ, τους οποίους ψήφισε –  δεν μπορούν να ξεγελάσουν το λαό που έζησε στο πετσί του την προηγούμενη «προοδευτική» διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόσο «προοδευτική» που έφερε το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο (μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και όλες τις δεσμεύσεις που θα ακολουθούν τον ελληνικό λαό για πολλά χρόνια ακόμα. Τόσο προοδευτική που κατήργησε την επιστροφή φόρου αγροτικού πετρελαίου. Τόσο «προοδευτική» που επί των ημερών της,  επειδή ο στόχος της δανειακής σύμβασης του 3ου μνημονίου ήταν τα «πρωτογενή πλεονάσματα» και η «δημοσιονομική πειθαρχία, η φοροληστεία του λαού εκτοξεύτηκε μαζί τον ΦΠΑ σε μια σειρά αγαθά και υπηρεσίες. Έτσι άλλωστε φτιάχτηκε  το μαξιλάρι των 37 δις για το οποίο ακόμα υπερηφανεύεται, ένα μαξιλάρι από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού που πληρώνει το 95% των φόρων, την ίδια στιγμή που οι επιχειρήσεις με τα κέρδη εκατομμυρίων πληρώνουν το υπόλοιπο 5%.

Φτάνει πια με τις «τζάμπα» υποσχέσεις περί προόδου, δικαιοσύνης, δημοκρατίας και άλλων τέτοιων κούφιων εκφράσεων. «Χόρτασε» ο λαός τόσα χρόνια από ψευτοδιλλήματα και εκβιασμούς!

            Το πραγματικό δίλημμα είναι αν ο λαός θα βάλει τη σφραγίδα του ώστε τόσο στον καθημερινό αγώνα όσο και στις εκλογές θα ενισχυθεί το ΚΚΕ, η φωνή και η δύναμη που μπορεί να βάλει εμπόδια ή αν θα δείξει ανοχή στις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή του.

            Με δυνατό ΚΚΕ, μπορεί να είναι δυνατός ο λαό και την επόμενη μέρα απέναντι σε όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί και θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, γιατί όλοι οι επίδοξοι κυβερνητικοί «σωτήρες» κινούνται στις ίδιες ράγες, αυτές της ανάπτυξης για τους μονοπωλιακούς επιχειρηματικούς ομίλους.  

 

Καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική από όπου κι αν προέρχεται! Μπορούμε να κάψουμε όλα τα αντιλαϊκά σενάρια!

Ο λαός, αν το αποφασίσει, μπορεί να νικήσει! Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, με ΚΚΕ δυνατό!

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Καρναβαλικό ξεφάντωμα από τα παλιά στο Μουζάκι
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοϊού την Τρίτη 21/2