Ειδήσεις

Η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές


Περιοδεία σε χωριά του δήμου Σοφάδων και Παλαμά πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια της τομεακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΚΚΕ.

Στα χωριά Αγία Παρασκευή, και Καρποχώρι περιόδευσε αντιπροσωπεία της ΤΕ με επικεφαλής το Ηλία Στουρνάρα μέλος του ΤΓ της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Σοφάδων και στα χωριά Ψαθοχώρα και Κοσκινά περιόδευσε κλιμάκιο με επικεφαλής τον Άρη Πολυγένη και Βασίλη Μητράκο μέλη της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ και δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Παλαμά.

Οι εκπρόσωποι της ΤΕ συζήτησαν με τους πληγέντες αγρότες των παραπάνω χωριών που είδαν μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μετά  τις καταστροφικές συνέπειες του “Ιανού”, του Σεπτέμβρη του 2020  και πάλι τους κόπους της χρονιάς να χάνονται. Οι πληγέντες αγρότες έκφρασαν  το φόβο τους ότι οι υποσχέσεις για αποζημιώσεις που μοιράζει η κυβέρνηση θα μείνουν λόγια. Η προηγούμενη πείρα από τις διαδικασίες καταγραφής και αποζημίωσης που ακολουθήθηκαν μετά από τον «Ιανό» ενισχύει αυτές τις ανησυχίες.Ταυτόχρονα έχουν να αντιμετωπίσουν ι τα χρόνια προβλήματα που δημιουργούν οι κυβερνητικές πολιτικές που έχουν πηγή τους την ΚΑΠ και τους έχει καταστρέψει.

Τα στελέχη του ΚΚΕ τους κάλεσαν να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη σε όποιες υποσχέσεις δοθούν από την κυβέρνηση. Άλλωστε υπάρχει πλούσια πείρα από τις καταστροφικές ζημιές του “Ιανού” όπου ακόμα εκατοντάδες αγρότες περιμένουν τις απαντήσεις στις ενστάσεις που έκαναν για τις άδικες εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ. Να διεκδικήσουν να αποζημιωθούν  δίκαια και έγκαιρα για το 100% των ζημιών που υπέστησαν, με αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και επαρκή χρηματοδότησή του με βάση τις ανάγκες, από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ακόμα να υπάρξει άμεση αποκατάσταση και αποζημίωση στο 100% της ζημιάς που υπέστησαν σπίτια, στάβλοι, θερμοκήπια, αποθήκες και εξοπλισμό.

Τους κάλεσαν ακόμα  να αξιοποιήσουν την πλούσια αγωνιστική τους πείρα και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους και την ομοσπονδία να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματα τους, γιατί ξέρουν καλά πως ό,τι έχουν κερδίσει μέχρι σήμερα το κατάφεραν μέσα από τον οργανωμένο τους αγώνα, στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις. Τους ξεκαθάρισαν  πως «το ΚΚΕ θα πάρει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε να στηρίξει την άμεση υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των βιοπαλαιστών αγροτών, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τους υπαίτιους για αυτή την κατάσταση».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Να προστατευτεί η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών
Επόμενο άρθρο Σε κλοιό καύσωνα η Καρδίτσα με τον υδράργυρο να δείχνει 40άρια