Ειδήσεις

Η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ χαιρετίζει τη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση


 Η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ χαιρετίζει τη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση της 8ης Μάρτη  που έγινε στην πόλη της Καρδίτσας. Χαιρετίζει τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και ιδιαίτερα τους μαθητές και τους φοιτητές που πλημμύρισαν την κεντρική πλατεία και τους δρόμους της πόλης και βροντοφώναξαν  «το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή»

Το σύνθημα «στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή» αποτυπώνει την εικόνα της σημερινής πρωτόγνωρης συγκέντρωσης.  Αυτό το μεγάλο ποτάμι οργής που βγήκε στους δρόμους έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν φταίει η κακιά η ώρα αλλά το κράτος και η εγκληματική πολιτική του κέρδους που υλοποίησαν όλοι όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν σήμερα τη χώρα.

Οι διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που μπροστά στο κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυά τους και τις συγνώμες τους.

Φτάνει ως εδώ! Το ποτήρι του θυμού και της οργής ξεχείλισε! Ο λαός και η νεολαία πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, με την οργάνωση της πάλης του μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς. Να παλέψουν οργανωμένα και συντονισμένα  για ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνίες κόντρα στην επιχειρηματική δράση που τις μετατρέπει σε παγίδες θανάτου.

Τώρα είναι η στιγμή ο λαός να παλέψει ενάντια στο εγκληματικό κράτος και τις κυβερνήσεις υπηρετούν τα κέρδη του κεφαλαίου τσακίζοντας το δικαίωμα στη δουλειά, τη μόρφωση και στη ζωή. Για να πληρώσουν πραγματικά οι ένοχοι του εγκλήματος στα Τέμπη και να πάρει σάρκα και οστά το σύνθημα που χιλιάδες μαθητές βροντοφωνάζουν  καθημερινά «στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ…εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ».

Καλούμε το λαό και τη νεολαία, να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον οργανωμένο αγώνα τους, να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσους θέλουν να συγκαλύψουν το έγκλημα με επιτροπές εμπειρογνωμόνων και υποσχέσεις για μεγάλες αλλαγές. Τις πραγματικές μεγάλες αλλαγές και ανατροπές μπορεί να τις φέρει μόνο η πάλη του λαού και τις νεολαίας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΠΑΚ Θεσσαλίας: Η εξέγερση των αγροτών στο Κιλελέρ είναι επίκαιρη όσο ποτέ!
Επόμενο άρθρο Ασθένειες που προσβάλουν τις καρυδιές και πώς να τις αντιμετωπίσετε