Ειδήσεις

Η τουριστική ανάπτυξη της Λίμνης Πλαστήρα στο επίκεντρο


Η τουριστική ανάπτυξη της λίμνης Πλαστήρα ήταν το αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στην υφυπουργό Τουρισμού κ. Ζαχαράκη, του δημάρχου Πλαστήρα κ. Π. Νάνου, και στελεχών του Υπουργείου. Η συνάντηση εργασίας κράτησε πλέον της μιας ώρας, έγινε διαδικτυακά και σε πολύ καλό κλίμα, απόρροια οδηγίας του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καρδίτσα.

Ο δήμαρχος τόσο στην κατ’ ιδία συνομιλία με τον πρωθυπουργό, όσο και στη δημόσια τοποθέτησή του, μεταξύ των άλλων, έθεσε το θέμα της αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της λίμνης Πλαστήρα. Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε  το αίτημα του δημάρχου και έδωσε εντολή στο υπουργείο Τουρισμού να αξιοποιήσει τις προτάσεις του κ. Νάνου.

Ο δήμαρχος παρουσίασε στην υφυπουργό το σχέδιο «Επανεκκίνηση τώρα!» που εκπόνησε ο Δήμος με την Επιτροπή Τουρισμού. Στόχος η τουριστική ανάπτυξη  της λίμνης Πλαστήρα μετά τον «ΙΑΝΟ», αλλά και την μετά-covid19 εποχή. Επίσης παρουσίασε τις υποδομές που ετοιμάζει ο Δήμος για την ανάπτυξη του Εκπαιδευτικού – Νεανικού, Περιβαλλοντικού – Εναλλακτικού και Αθλητικού  Τουρισμού στη λίμνη Πλαστήρα. Τα Σχολεία Δάσους, τα νέα περιπατητικά μονοπάτια, ο παραλίμνιος ποδηλατόδρομος, η εμπειρία πτήσης με αερόστατο επάνω από τη λίμνη, η επαναλειτουργία του Βοτανικού και των Μουσείων, ο επανασχεδιασμός της στρατηγικής στην διεθνή προβολή της λίμνης Πλαστήρα, οι άξονες ανανέωσης του τουριστικού προϊόντος  της λίμνης.

Η κ. Ζαχαράκη είπε ότι όλες οι προτάσεις συμπίπτουν με την επιλογή του Υπουργείου για την ανάπτυξη του Ορεινού Τουρισμού, τομέας ο οποίος είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Δεσμεύτηκε να στηρίξει τις πρωτοβουλίες του Δήμου τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και σε επιχειρησιακό μαζί με τον ΕΟΤ. Επίσης αποδέχθηκε πρόσκληση του δημάρχου,  για επίσκεψη της υφυπουργού στη λίμνη Πλαστήρα και θα γίνει μόλις οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση με τον Κ. Σκρέκα είχε ο ασκών καθήκοντα Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπ. Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας