Ειδήσεις

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει των εργατών η πάλη θα τη σπάσει


Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καρδίτσας καταγγέλλει την προκλητική κλήτευση σε δίκη με απειλή φυλάκισης απέναντι στον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας μας με την κατηγορία ότι πρωτοστάτησε σε κινητοποίηση τον Οκτώβρη του 2019 σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας .

Ο συνάδελφος Βάλσαμος Συρίγος  κατηγορείται  με το μισό ποινικό κώδικα σε μια προσπάθεια να τρομοκρατηθεί συνολικά η εργατική τάξη ώστε να αποδεχτεί με σκυμμένο το κεφάλι να τους αρπάζουν το βιος τους οι τραπεζίτες.

Το ταξικό εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Τα πρωτοπόρα στελέχη του οικοδομικού κινήματος και όλων των εργαζομένων δεν θα σταματήσουν να οργανώνουν τον αγώνα, την διεκδίκηση με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες .

Όσο και αν θέλουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου να ξεμπερδέψουν με το ταξικό κίνημα ώστε να ξεμπερδέψουν και με τους ενοχλητικούς αγώνες δεν θα το καταφέρουν.

Οι αγώνες θα δυναμώσουν .

Η κυβέρνηση της Ν.Δ έχει μεγάλη ευθύνη για την αναβάθμιση της καταστολής απέναντι στα συνδικάτα και τους αγώνες των εργαζομένων. Οι κατηγορίες που μας αποδίδουν ως «πρωτοπόρων, οργανωτών και καθοδηγητών» είναι για εμάς το ταξικό μας καθήκον. Αυτοί θα κάνουν πλειστηριασμούς και τα στελέχη του εργατικού κινήματος θα οργανώνουν την πάλη του λαού.

Την ίδια ευθύνη έχει και ΣΥΡΙΖΑ. Όλο το αντεργατικό κατασταλτικό οπλοστάσιο που στρέφεται απέναντι στα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και τους αγώνες του φέρει φαρδιά πλατιά και την δική του σφραγίδα.

Τα λόγια συμπόνιας, οι εξαγγελίες με ανεπαρκή μέτρα που είναι τα ίδια με όσα τα προηγούμενα χρόνια έχουν εφαρμοστεί στο ζήτημα της στέγης έχοντας οδηγήσει χιλιάδες να χάνουν τα σπίτια τους καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος όταν σήμερα οι πλειστηριασμοί πολλαπλασιάζονται και αναβαθμίζεται το περιεχόμενο της καταστολής και των κατασταλτικών μέτρων απέναντι στο δίκιο του λαού.

Εμείς οι οικοδόμοι είμαστε περήφανοι που διαθέτουμε τέτοιους αγωνιστές όπως ο συνάδερφος Βάλσαμος που πρωτοστατούν στην πάλη των εργαζομένων.

Είμαστε περήφανοι για την ιστορία των αγώνων του κλάδου μας και προσπαθούμε να την τροφοδοτούμε με νέους αγώνες με επίκεντρο τις ανάγκες και τα συμφέροντα της τάξης μας.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη στον συνάδελφο Βάλσαμο.

Καλούμε τους οικοδόμους, όλη την εργατική τάξη να δυναμώσει τον αγώνα.

Η Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία στις 9 του Νοέμβρη να αποτελέσει ένα ακόμη μεγάλο όπλο ώστε να υπερασπιστούμε την ζωή μας και να αντιμετωπίσουμε την καταστολή απέναντι στους αγώνες.

Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη

Προηγούμενο άρθρο Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρδίτσας: Να διαδηλώσουμε για την επιβίωσή μας
Επόμενο άρθρο Το Θεσσαλικό Εμπόριο ζητά από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα δικαιοσύνης