Ειδήσεις

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα την σπάσει


Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες μεθοδεύσεις θα κάμψουν το λαό που αγωνίζεται. Οι μαζικοί φορείς που συγκροτούν το Συντονιστικό ενάντια στα αιολικά στα Άγραφα και στο ξεπούλημα της δημόσιας γης και της Ενέργειας, στέκονται στο πλευρό του λαού που παλεύει ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας και τη διάλυση των Αγράφων, που επιβάλλουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, ΕΕ και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Αυτοί είναι οι κοινοί μας αντίπαλοι. Είμαστε θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής για να πλουτίζουν μια χούφτα βιομήχανοι, εφοπλιστές και τραπεζίτες.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις διώξεις και την ποινικοποίηση των αγώνων.

Στην δίκη της Τρίτης 11/10 η οποία αποτελεί συνέχεια της διακοπείσας δίκης από την προηγούμενη Τρίτη 04/10, εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην ποινικοποίηση των αγώνων μας, σε μια περίοδο μάλιστα που κυβέρνηση – κεφάλαιο και Ε.Ε.  εντείνουν την καταστολή και τον αυταρχισμό σε όποιον αγωνίζεται όπως στους εργαζόμενους της Μαλατίνας, στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ που διώκεται, όπως με την πανεπιστημιακή αστυνομία, ώστε να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου, μπροστά  στο φόβο γενικότερων λαϊκών αντιδράσεων.

Η ένταση της καταστολής δεν μας φοβίζει, αντιθέτως μας πεισμώνει περισσότερο, δείχνει το φόβο και την αδυναμία που έχουν απέναντι στο λαό που αγωνίζεται και παλεύει ενάντια, στους πετσοκομμένους μισθούς, στην ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια, την φοροληστεία, το δυσβάστακτο κόστος παραγωγής για τους αγρότες, την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο μαχητικά, δεν μας τρομάζουν.

Κάτω τα χέρια από τα Άγραφα

  • Κάτω τα χέρια από τους αγώνες μας
  • Καμία δίωξη όλων όσοι αγωνίζονται για την υπεράσπιση όσων μας ανήκουν
  • Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται ούτε τρομοκρατούνται
  • Οι αγώνες μας εκτός από αναγκαίοι είναι και δίκαιοι

 

Ενημέρωση του Συντονιστικού Αγώνα για τα Άγραφα με αφορμή τη συνέχιση της δίκης

Προηγούμενο άρθρο Στις 100 κλιματικά ουδέτερες περιοχές της Ε.Ε. η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Γιάννης Σβάρνας: Ατελείωτο το ράβε - ξήλωνε στην οδό Χαρίτου